10 factori importanti in ranking pe care nu ar trebui sa ii ignori

e-Advertising

Despre factorii care conteaza in rankingul Google cel mai probabil stim cu totii. De cele mai multe ori regasim liste lungi, dar ce este esential este omis. Asadar in randurile ce urmeaza vom avea o abordare diferita.

Nu exista importanta in ordinea pe care o luam, asadar iata despre ce factori este vorba:

  1. Backlinkuri

Stau la baza algoritmului de la Google, deci conteaza enorm in randul factorilor decisivi asupra rankului. Exista desigur si o legatura cu traficul organic. Acestea trebuie sa fie relevante si cu autoritate, altfel nu conteaza la fel de mult.

  1. Noutati

Este important sa iti mentii pagina actualizata, cu stiri fresh, pentru ca Google pune accent pe acest lucru, stiind ca utilizatorii sunt interesati sa vada ultimele stiri. Desigur, sunt si subiecte care nu se schimba o data cu vremea, insa in general vorbim despre afisarea rezultatelor cand intaietate au paginile cu informatii la zi si noutati.

  1. Autoritatea pe subiect

Google ofera un rank page mai mare surselor cu autoritate. Motorul de cautare va afisa primele rezultate acele pagini care au expertiza, autoritate si incredere in legatura cu subiectul de interes pe care utilizatorul il cauta. Altfel spus, un site ar trebui sa fie axat pe un subiect anume. Nu degeaba este si sfatul ce vine de la Google, de a mentine interes pe o nisa.

  1. Intentia de cautare

Google nu afiseaza acelasi rezultat la intrebarile utilizatorului. Daca cineva cauta „rochii de vanzare” atunci comportamentul acestui utilizator este cel al cumparatorului. Drept urmare motorul de cautare va afisa mai intai paginile de ecommerce.

Dar, daca un utilizator cauta „cum sa legi o cravata”, intentia este nu de a cumpara, desigur, asadar Google va afisa mai intai de toate postari de pe bloguri. Pentru a intelege criteriile de afisare, ca baza a optimizarii, tine cont de cei 4 C: content style, content type, content format, content angle.

  1. Continut de calitate

Nu vorbim despre lungimea articolelor, pentru ca asta nu inseamna neaparat ceva bun. Vorbim despre a a cuprinde ce este important pentru utilizator. Acest lucru va presupune probabil si a cauta ce ii intereseaza pe utilizatori. Poate fi utilizat de asemenea si Ahrefs Content Gap tool.

  1. Page speed

Cat de repede se incarca o pagina este un factor determinant al page rank-ului de asemenea. In ultima vreme la acesta s-a adaugat si optimizarea incarcarii pe alte device-uri, in principal pe smartphone. Nu este vorba despre a bate competitia cu cateva secunde, ci despre a avea site-ul destul de rapid incat sa ofere utilizatorilor o experienta de impact.

Google spunea in 2018 ca incarcarea unei pagini ar trebui sa fie de sub 3 secunde. Verifica durata de incarcare a paginii tale cu Google Search Console.

  1. HTTPS

Imbunatateste securitatea pentru vizitatori, intrucat in lipsa certificatului SSL utilizatorii sunt avertizati de potentialul de risc si parasesc pagina.

  1. Mobile-friendliness

Mare parte din cautari la ora actuala au loc de pe telefon. Este o realitate ce nu trebuie ignorata. Poti folosi Mobile Usability pentru a sti daca site-ul tau corespunde cu standardele de mobile friendly. Tine cont ca toate paginile din site trebuie sa fie astfel optimizate.

  1. Experienta utilizatorului

Google isi doreste sa ofere utilizatorilor o experienta pozitiva. Se va tine cont de continut usor de citit, site organizat, continut interesant si de ajutor, cu design responsive, fara reclame abuzive si per total un site care raspunde nevoilor utilizatorului.

  1. Acuratetea continutului

In scurt timp iti pierzi interesul in Google, daca acesta nu afiseaza raspuns relevant la intrebarile tale. Asadar marele motor de cautare va intentiona sa ofere informatie de o acuratete maxima. Face acest lucru tinand cont de backlinkuri, dar si de alte date de incredere.

Nota de final

Asadar, este important sa oferi utilizatorilor ceea ce ei cauta in mod precis. Fii sigur ca site-ul iti functioneaza optim, indiferent de pe ce device se va realiza cautarea. Fii expert al unei nise, ce are recomandari de la site-uri cu autoritate, mentine continutul tau fresh si interesant, dar mai ales original si nu in cele din urma tine cont ca incarcarea paginii sa fie rapida si sigura.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *