4 tipuri de scriere ale textelor de continut

content

content

 

Cand scriitorii aspira la o cariera in content, cel mai adesea sunt constienti de numeroasele cai pe care le pot adopta pentru a furniza un continut de calitate. Scriitorii sunt de obicei asociati cu cartile si cu mass-media, dar realitatea este ca ei joaca un rol extrem de important in diferite domenii profesionale.

De la scrierea de scenarii pentru filme si pana la prepararea diferitelor comunicate de presa pentru domeniile profesionale, autorii de continut abordeaza noi modalitati de scriere intr-o singura capodopera.

Exista mai multe optiuni dintre care o persoana poate alege sa intampine o cariera de scriitor, avand la alegere o multime de tipuri de scriere ale textelor.

  1. Scrisul academic – se bazeaza pe furnizarea de material didactic, care este utilizat pentru a stimula o cariera profesionala. Scriitorii din acest domeniu prevad, de obicei, articole pentru reviste si carti, ce sunt utilizate de institutiile de invatare, precum universitatile. Modul de scriere al continutului este prestigios si se cere efectuarea unor cercetari ample ale subiectelor despre care autorii scriu.
  2. Articolul scris– implica diferite probleme si teme in functie de publicul tinta. Se poate lucra ca liber profesionist sau se poate face parte dintr-o companie care prevede aceasta functie. In scopul de a fi un scriitor bun de articole, o persoana trebuie sa stie sa scrie concis si clar. Articolele corespunzatoare vor fi extrem de cautate in mediul online. O astfel de cariera ofera posibilitatea definirii unui blogger ca si autor de continut, cu cele mai aprofundate cunostinte despre subiectele platite si de interes major.
  3. Copywriting-ul este o alta optiune potrivita pentru un autor de texte pentru ca ofera capabilitatea de a genera interes pentru produsele furnizate, un mod eficient de a mentine interesul cititorilor, si in acelasi timp, de a atrage credibilitatea. Copywriterii reprezinta un aspect esential al campaniilor de marketing si de publicitate.
  4. Freelancer de continut – acest tip de scriere ofera libertatea de a lucra atunci cand se doreste din initiativa si de a finaliza un lucru care se doreste. Este ideal pentru scriitorii care isi doresc sa lucreze la domiciliu si cauta un mediu flexibil de a-si oferi serviciile de scriere si argumentare.

Ce trebuie sa stie un autor de continut inainte de a incepe sa scrie?

  • Nu este nevoie de a cunoaste toate tipurile de exemple de articole – diferitele tipuri de continut se potrivesc stilurilor diferite de scriere. Daca esti autor de continut/blogger/content si crezi ca nu te incadrezi intr-un anume tip de scriere, atunci nu e nici o problema. Totul este despre „poate”.
  • Nu trebuie sa se instaleze frica de a incerca lucruri noi. S-a constatat ca oamenii mai timizi se limiteaza la un anume continut, pentru ca sunt de parere ca un anume stil de scriere va dura mai mult de a fi invatat sau se aplatizeaza. Teama trebuie incercata oricum.
  • Un autor de continut trebuie sa isi aleaga un stil si sa inceapa sa il utilizeze. De exemplu, daca se utilizeaza un continut de marketing, se planifica structura continutului, data de publicare si sursele din care se va realiza continutul.
  • Lista de stiluri de scriere nu este exhaustiva. Forma pe care o are continutul este un element secundar, ideea este primara. In primul rand, se pune accent pe dezvoltarea ideii si mai apoi se va determina modul in care continutul va fi publicat. Varietatea de continut este fara sfarsit, si nici ca s-ar gasi cineva care sa se opreasca din a inventa un nou stil pentru propriul continut.

Blogger: Ankez

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *