Afla care sunt miturile despre apa

Desi alte produse nasc contoroverse iata ca si apa are niste asa zise mituri care nu ar trebui crezute. Iata si cateva din cele mai celebre mituri legate de apa.

Apa ajuta la pierderea in greutate. Daca apa este consumata in timp ce serviti masa nu va avuta deloc la pierderea in greutate. Din contra daca consumati zilnic fructe cat si legume si beti o cantitate suficienta de apa slabiti mai usor. Este recomandata de catre nutritionisti deoarece nu contine calorii si iti poate creste senazitia se satietate.

Un alt mit celebru este si acela ca se recomanda consumul de apa a 8 pahare zilnic. Nimnei nu te obligla sa bei 8 pahare de apa zilnic mai ales daca simti ca nu iti este sete. Specialistii spun ca apa trebuie consumata in functie de greutatea corporala, varsta dar si de dieta adoptata.

Un ten strlucitor cere cat mai multa apa. Total fals! Consumul de apa nu are nicio legatura cu hidratarea tenului.

De asemenea se spune ca in timpul antrenamentelor organismul se poate deshidrata cu usurinta. Acest lucru poate fi stabilit in momentul in care persoana a pierdut 2% din greutatea corpului. Este recomandat pentru sportivi, inainte de inceperea unei competitii sportive sa consume 2 l de apa.

Multi sunt de parere ca daca unor pesoane nu le place apa sa bea suc. Total gresit ! Apa nu poate fi deloc comparata cu sucul. In primul rand sucurile carbogazoase contin cantitati mari de zahar care va afecteaza in mod special dintii. Cum ar fi consumul de Coca Cola care duce la ingalbenirea dintilor dar si la carii.

Un alt mit este si acela ca apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Se stie ca toxinele din organism se elimina prin aparatul excretor, dar nu este  nevoi de o cantitate imensa de apa pentru ca rinichii sa ne scape de ele. Indiferent cata apa bem cantitatea de toxine eliminate nu va creste exagerat.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *