Afla de ce prefera oamenii sa lucreze in strainatate

O intrebare pe care multe persoane si-o pun cam des. Motivele sunt multe si variaza de la o persoana la alta.23In primul rand ei fac diferente privind tara noastra si strainatatea. Aceste diferente sunt legate de aspectele financiare precum si de dezvoltarea personala.

Majoritatea persoanelor cred ca salariile sunt prea mici in Romania si de aceea aleg sa isi caute un loc de munca in strainatate. De asemenea numarul romanilor care si-au cautat loc de munca in strainatate a crescut considerabil in ultimul an, domeniul preferat de ei fiind agricultura.

Un studiu recent arata ca 80% din tineri vor sa lucreze in alta tara. Tinerii se asteapta la un salariu intre 1000 si 2000 de euro pe luna, in afara tarii. Multi dintre tineri aleg sa plece in alte tari fie pentru a investi intr-o afacere, fie pentru a-si mari veniturile sau pentru achizitionarea anumitor lucruri.

Totusi si strainatatea are dezavantajele ei. In primul rand este greu sa cauti un loc de munca in momentul actual din cauza insuficientelor resurse banesti. In al doilea rand multi romanii sunt discriminati in alte tari. In al doilea rand sunt putine locuri de munca si desigur sunt acceptati cei mai buni. Asadar este nevoie de o pregatire profesionala destul de buna.

Un alt dezavanataj este si acela ca stai departe de cei dragi. Nu toti suporta aceasta chestie destul de usor. Multi care pleaca in strainatate aleg sa se stabileasca acolo si pentru conditiile si traiul care este.

Romanii mai in varsta aleg strainatatea pentru a aduce mai multi bani in casa, pentru a-si ajuta familia si copii. Din pacate vin foarte rar acasa iar cei din familie simt lipsa membrului respectiv, mai ales daca este vorba despre un parinte. In concluzie fiecare persoana are motivele ei pentru a alege strainatatea dar cele mai intalnite motive sunt legate de bani.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *