Alimente aprobate in SUA dar interzise in alte state

Stiai ca diverse produse alimentare care se afla in Statele Unite sunt defapt interzise in alte tari? Intr-adevar, unele tari au gasit cateva alimente ca fiind rele pentru sanatate, asa ca le-ai interzis, dar FDA (Food and Drug Administration) din Statele Unite sustine ca acestea nu sunt chiar asa periculoase.

Iata cateva exemple de alimente pe care ti-ai dori sa le ocolesti:

Olean (Olestra) – care se gaseste in mancarurile lipside de grasimi. Multi americani sunt surprinsi consumand Olean, deoarece acestia cumpara alimente fara grasimi in speranta de a renunta la caloriile extra care se gasesc in mancarurile Fast- Food. Singura problema care apare insa, este ca aceasta substanta nu este procesata de corpul uman, si poate dezvolta afectiuni precum diareea, si in acelasi timp interfereaza cu asbsorbtia vitaminelor solubile, cum ar fi vitamina A, D, E si K. Daca intr-adevar iti este pofta de chips-uri, poti sa ti le prepari singur, la cuptor, si astfel eviti sa consumi produse care contin olean.

Somonul crescut in ferma. Australia si Noua Zeelanda au interzis somonul crescut in ferme deoarece majoritatea pestilor sunt crescuti cu o multime de antibiotici. Daca nu ai auzit poti afla cu aceasta ocazia ca resitenta la antibiotice este in crestere din cauza substantelor chimice toxice. Aceste ferme folosesc foarte multe chimicale pentru a determina cresterea mai rapida a pestilor, si chiar sa aiba o culoare mai placuta.

160 de tari au interzis comercializarea carnei cu ractopamina. In timp ce aceasta este interzisa in multe state ale lumii, FDA din Statele Unite declara ca aceasta substanta nu poate avea efecte negative asupra organismului. Ractopamina este o substanta folosita la reducerea grasimilor pentru a obtine o carne mai moale la porci, vite si curcani.

Organisme modificate genetic (GMO). Lista alimentelor care contin GMO in Statele Unite este una lunga, insa multe tari au restrictii cu privire la alimentele care contin GMO. In Europa toate produsele care contin GMO mai mult de 0.9% sunt etichetate ca atare, in timp ce in Statele Unite nu exista un astfel de noroc pentru populatie.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *