Anticonceptionalele si mituri referitoare la ele

Multe femei folosesc in ziua de azi anticonceptionalele ca metoda de contraceptie. Anticonceptionalele ofera o protectie de 99%. Bineinteles sunt o multime de discutii care se invart in jurul anticonceptionalelor, multe dintre ele fiind doar niste mituri.

Un mit celebru este acela ca aceste pilule contraceptive de protejeaza 100% de o sarcina nedorita. Doar metodele de sterilizare chirurgicala sau abstinenta totala te protejeaza 100%. Restul metodelor contraceptive au mici riscuri. Au ramas femei insarcinate chiar daca luau de ceva timp anticonceptionale.

Un alt mit este si acela ca anticonceptionalele ingrasa. Fiecare are organismul altfel. Probabil cateva femei vor lua putin in greutate dar nu exagerat. De asemenea se spune ca pilula afecteaza fertilitatea. Chiar nu are nici o legatura, fertilitatea revine dupa ce ne oprim din luat pilule.

Printre mituri se numara si acela ca anticonceptionalele nu au efecte secundare. La urma urmei daca stam sa ne gandim orice medicament are un efect secundar, mai ales ca organismul nostru este diferit unul de altul. Medicii recomanda sa nu luati mai mult de 3 ani succesiv.

De asemenea se spune ca atunci cand iei anticonceptionale nu ai nevoie de o pauza. Total gresit! Este bine sa iei o pauza macar o data pe an pentru a se detoxifia organismul. Unele femei cred ca anticonceptionalele duc la aparitia cancerului. Din contra aceste pilule contraceptive scad de a avea cancer uterin sau ovarian.

Un alt mit celebru este acela ca femeile care fumeaza nu pot lua anticonceptionale. Intradevar femeiele peste 35 de ani care fumeaza au un risc mai mare sa prezinte un accident vascular celebral. Femeiele care iau pilule si fumeaza in acelasi timp au riscul mai mare de a avea diverse cheaguri de sange.

De asemenea se spune ca toate anticonceptionalele sunt la fel. Total gresit ! Exista o gama large de anticonceptionale care contin diferite doze de hormoni.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *