Asteptarile viitorului

In fiecare nou an ne punem niste dorinte si avem niste asteptari de la noi pentru viitor, pentru viata noastra. Aceste dorinte si vise includ tot felul de planuri, pe toate nisele, de la implinire sentimentala, pana la succes pe plan profesional, insa toate nu se pot indeplini decat daca vom face noi insine ceva pentru asta.

Daca pe plan sentimental suntem la pamant si dorim langa noi un partener stabil, potrivit, iubitor, grijuliu, respectuos, care sa ne fie alaturi si la bine si la rau, atunci va trebui sa ne gandim mai bine la ce am facut sau la ce n-am facut de nu ne-a mers bine pana in prezent si nu am
reusit sa tinem langa noi pe cineva indeplinind caracteristicile de mai sus.

Este greu binenteles ca un om sa aiba toate aceste atribute, insa fiecare are undeva un suflet pereche pe care odata si odata il va intalni. Vezi cum se comporta si cum te comportai tu in timpul relatiei si incearca sa schimbi la tine ceea ce trebuie sa schimbi, astfel incat sa poti intretine o relatie.

Nu mai da vina doar pe altii, si tu singura esti vinovata pentru esec. Schimba-te tu, astfel incat sa stii ce vrei de la tine si de la el. Fii mai dura cu tine, subliniaza-ti atuurile, dar incearca pe cat posibil sa-ti infranezi defectele, sa le stapanesti pana la disparitia acestora.

Daca pe plan profesional nu esti implinita deloc, adica nici nu ai un loc de munca, atunci trebuie sa faci mult mai multe oentru a te redresa. Incepe prin a-ti face o auto-analiza. Scrie care iti sunt punctele forte, dar si slabiciunile.

Apoi, in legatura cu punctele tale forte, gandeste-te la cum te-au ajutat in situatii profesionale, la cum acestea te-au diferentiat de ceilalti, la cum
te-au ajutat sa treci peste situatii limita si cum ai ajuns sa termini ceva la timp, din punct de vedere profesional. De asemenea, treci pe o foaie de hartie tot ce ai realizat din punct de vedere profesional pana acum, ce anume ai facut, unde si cum te-ai diferentiat de ceilalti.

Din tot ce ai facut pana acum, fie si doar part-time sau project-based trebuie sa fi fost ceva care ti-a placut in mod special sa faci, asa ca acel lucru ar trebui sa-l ai ca reper pe viitor, atunci cand iti vei cauta ceva de lucru, sau de ce nu cat mai repede.

Fa-ti conturi pe site-uri de anunturi cu joburi disponibile peste tot in tara, creaza-ti un cv si incarca-l acolo, apoi seteaza la preferinte ce anume ti-ai dori sa lucrezi, in ce oras, ce tip de job, pe ce durata, completeaza si mici chestionare despre tine si stilul de viata si de munca, pentru a putea fi mai usor reperat de cei care recruteaza, si mai ales fii serios si sincer in raspunsuri.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *