Din ce in ce mai multe femei manifesta un interes aparte fata de produsele pentru ten ce contin ulei de in, in speranta ca vor scapa de riduri, iar pielea va capata un plus de vitalitate. Astfel, mentinerea frumusetii si a sanatatii pielii a devenit dorinta de neclinitit a reprezentantelor feminine, pielea fiind, in cele din urma, un bun nepretuit pentru fiecare dintre noi.
Efectele uleiului de in asupra pielii
Printre proprietatile de baza ale uleiului de in se numara redarea frumusetii pielii, acesta devenind un aliat de nadejde in rutina de ingrijire a tenului. Continutul sau generos in vitamine, minerale, acizi grasi Omega 3 si Omega 6 genereaza o serie de efecte pozitive asupra sanatatii. Acizii au rolul de a regla secretia de sebum, acesta fiind responsabil cu protectia si hidratarea optima a pielii.
Tratamentele cu ulei de in pentru ten actioneaza eficient in special in cazul persoanelor afectate de acnee. Ele tin sub control inflamatiile, iritatiile si roseata pielii. Acest ulei poate insoti tratamentele farmaceutice pentru eczeme, cuperoza, psoriazis sau arsuri.
In compozitia uleiului de in exista lignani, acestia fiind recunoscuti pentru proprietatilor lor antibacteriene, antiparazitare si anticancerigene. Continutul sau bogat in vitamina E il face sa devina extrem de prietenos cu pielea. Astfel, printre efectele sale benefice se numara diminuarea imperfectiunilor tenului, regenerarea celulelor epidermei, reducerea petelor care apar odata cu inaintarea in varsta si redarea prospetimii tenului matur.
Tratamentele naturiste cu ulei de in ofera rezultate vizibile in special in cazul pielii uscate, deshidratate si uscate. Ele stimuleaza pielea sa produca mai mult colagen, responsabil de altfel de pastrarea elasticitatii si fermitatii tenului. Acest proces natural devine tot mai anevoios odata cu inaintarea in varsta, astfel ca uleiul de in incurajeaza producerea colagenului.
Cum se foloseste uleiul de in in ingrijirea fetei?
Daca nu esti adepta mastilor complicate, cu multe ingrediente sau, pur si simplu, timpul nu iti permite, poti folosi numai uleiul de in. Pune pe un disc demachiant ulei de in, dupa care aplica-l, prin miscari circulare, pe toata suprafata fetei, mai putin in zona ochilor. Lasa-l sa actioneze timp de 15-20 de minute, apoi indeparteaza-l cu un gel de curatare.
Daca tenul tau are tendinta de uscare, iti poti prepara o masca simpla cu ulei de in chiar in confortul casei. Vei respecta urmatorii pasi: pune la fiert o cana de apa in care ai adaugat o lingura de ulei de in si lasa compozitia sa fiarba la foc mic pana se ingroasa si devine o pasta. Lasa amestecul la racit, iar atunci cand temperatura iti permite, aplica masca rezultata masand bland pielea.
Aceasta masca „homemade” cu ulei de in hraneste pielea in profunzime, calmand in acelasi timp iritatiile. Alte modalitati prin care poti beneficia de proprietaile uleiului de in este sa completezi mastile naturale cu acest produs. De asemenea, poti inlocui clasicul ulei de masline sau orice alt tip de ulei, cu acest ulei de in.
In orice caz, un lucru este cert – uleiul de in lasa pielea catifelata, o mentine sanatoasa si o protejeaza impotriva factorilor agresivi. De asemenea, reduce ridurile si hraneste pielea, pastrand-o hidratata in permanenta.