Cartile interzise

De-a lungul timpului, cele care au avut cel mai mult de suferit au fost cartile, din cauza cenzurii, bineinteles. Oamenii au refuzat sa citeasca atunci, ceea ce aveau sa devina in prezent cele mai minunate si impresionante opere literare. Editorii s-au consultat cu mai multi critici de carte pentru a nominaliza care sunt cartile interzise din istoie. Cu toate acestea, unele titluri pot sa surprinda, deoarece nu ne-am fi asteptat saa ajunga intr-un astfel de top, insa multe carti au fost interzise din motive politice, religie sau de sex.

Descopera care sunt cartile interzise:

William Goding- Imparatul mustelor. Aceasta carte a fost interzisa in multe state in timpul anilor `80, fiind consideratas, violenta si obscena. Povestea cartii descrie un grup de baietei care raman blocati pe o insula pustie si isi organizeaza activitatile singuri. „Imparatul mustelor” este primul roman al autorului William Golding, fiind publicat in anul 1954, iar intre anii 1923-2005 aceasta a fost inclusa in top 100 a celor mai bune carti, top realizat de revista Time. Multi dintre noi au citit aceasta carte, si tot atat de multi au ramas placut surprinsi dupa aceasta lectura.

Charles Darwin- Originea speciilor. Subiectul cartii se rezuma la documentarea autorului, care a petrecut cinci ani pe mare pentru a pune la punct ceasta lucrare. Teoria lui Darwin consta in faptul ca natura face o selectie, in care anumiti indivizi cu insusiri necorespunzatoare sunt eliminati, ramanand doar cei care au insusiri avantajoase biologic. Lucrarea a fost interzisa in mai multe state, cum ar fi in Grecia in anul 1937, in Marea Britanie in anul 1859 si in Iugoslavia in anul 1935.

Povesti arabe- 1001 de nopti. Aceste minunate povesti au fost interzise in aul 2010, in Egipt, unde mai multi avocat au cerut inerzicerea povestilor, pe motivul ca acestea ar fi considerate imorale, insa Uniunea Scriitorilor a respins aceast cerere. De asemenea, si Statele Unite a considerat povestea celor 1001 de nopti ca fiind imorala, interzicand acest volum de povesti in anul 1873.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *