Ce a imprumutat iOS 8 de la Android

ios_8

Cei de la Apple au anuntat cateva functii si idei noi cu care vine sistemul de operare iOS 8. Totusi, functiile noi pe care le-a prezentat Apple sunt cat se poate de  familiare. Daca esti un utilizator Android vei imparti aceelasi gand. Ideea Apple este aceea de a mentine utilizatorii care au facut trecerea de la Android la iOS prin oferirea acestora de functii similare.

Hey, Siri

Suna destul de apropiat de „OK, Google” nu vi se pare. Aceasta comanda a fost una din elementele centrale de atentie cand a fost lansat Android Jelly Bean. Motorola au implementat sistemul ulterior pentru telefonul lor Moto X. Sa fim sinceri, aceasta optiune nu a putut fi accesata din lock-screen pana cand nu a fost lansat Android 4.4 KitKat.

Suport pe App store pentru developeri

Comunitatea Android a fost mereu una care s-a orientat spre sistemul de operare si intre timp a devenit ceva mai mult de atat. Dezvoltatorii isi pot crea propria comunitate prin intermediul Google+, unde pot invita alti utilizatori Android pentru a incerca aplicatii beta si de a oferi feedback in legatura cu acestea.

iCloud

Stim ca Google are o obsesie pentru cloud, dar Apple se pare ca sufera de aceeasi „boala”. iCloud a pornit ca o platforma ce oferea servicii limitate. Ulterior acesta a crescut si s-a transformat intr-o platforma de stocare independenta.

Notificari Active

Cum ar fi sa poti raspunde unui emai prin simpla atingere a notificarii email-ului ? Sau cum ar fi sa poti da Like pe Facebook la o postare direct din notificari ? Pe Android avea aceste posibilitati de la versiunea 4.1. iOS 8 va avea un sistem similar. Va oferi utilizatorilor sa raspunda la mesaje, notificari si la notite fara sa plece din meniul notificarilor.

O tastatura imbunatatita

Pe Android avem optiunea de tastare rapida numita „Swipe”. Se pare ca iOS a aruncat o privire la acest sistem si au decis sa-l implementeze si ei.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *