Ce impact au mesajele de pe pachetele de tigari

O mare parte a populatiei sunt fumatori. Indiferent ca pretul tigarilor creste de la o luna la alta in mod considerabil, inca exista o mare majoritate a oamenilor care fumeaza. Pentru a micsora procentul oamenilor fumatori s-au facut mesajele de pe pachetele de tigari. Aceste mesaje trebuia sa convinga oamenii de pericolele la care sunt expusi in timpul in care fumam.

Exista studii care spun ca mesajele de pe pachetele de tigari nu au avut nici un efect asupra numarului cumparatorilor. Dimpotriva, un studiu arata ca numarul fumatorilor a crescut in mod considerabil de cand sunt afisate mesajele.

Observam cum de la varste foarte fragete, adolescentii incep sa fumeze din diferite motive fara a realiza ca aceste fapte vor suferi consecintele. Un fumator este de 10 ori mai expus la infarctul miocardic decat un nefumator. Studii arata ca astazi, fumatul ucide de 3 ori mai multi oameni decat in urma cu 10 ani.

Se pare ca mesajele de pe pachetele de tigari nu au efect asupra fumatorilor, intrucat acestia acopera imaginea, se amuza sau nu baga in seama importanta mesajului.  De asemenea, cercetatorii afirma ca aceste mesaje nu au efecte pozitive deoarece nu sunt suficient de explicite. Imaginile folosite nu sunt nicidecum imagini reale si astfel mesajul isi pierde credibilitatea in fata oamenilor.

Astfel oamenii nu dau atentie prevenirilor de pe pachetele de tigari. Daca aceste mesaje au rolul de a face persoanele sa nu mai fumeze, trebuie sa precizam ca momentul in care te lasi de fumat nu depinde decat de vointa si personalitatea fiecaruia. Nu este suficient sa ne emotioneze mesajul de pe pachetele de tigari.De asemenea, s-a demonstrat ca cu cat imaginile sunt mai socante cu atat marcheaza si au mai mare efect asupra consumatorului.

In concluzie, mesajele de pe pachetele de tigari, neuromatketingul are rolul de a „misca” cititorii si de a-i face sa nu renunte la fumat.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *