Ce inseamna amanet auto

casa-amanet.com

Cand spun casa de amanet, multi vor merge cu gandul la a amaneta aur, bijuterii sau – mai nou – telefoane, laptopuri si electrocasnice. Pariez ca foarte putini dintre voi s-au gandit la optiunea amanet auto pentru a face rost de bani cash rapid. In momentul de fata exista si o astfel de posibilitate, gama de produse ce sunt acceptate ca si garantie a imprumutului la casele de amanet cunoscand o continua diversificare.

Casa de amanet devine o adevarata salvare in momentul in care datoriile te preseaza. Uneori efectiv nu ai de unde sa faci rost de bani: rudele, prietenii si cunostintele nu te pot ajuta pentru ca au si ei problemele lor, iar de banca nici nu poate fi vorba – doar pentru achitarea ratei la imprumutul bancar ai nevoie de banii lichizi! Intrebarea e ce faci in astfel de momente. Raspunsul salvator ales de tot mai multi romani il reprezinta casele de amanet.

Electronice, electrocasnice, gadgeturi, televizoare, bijuterii, aur, pietre pretioase, ceasuri – lista de bunuri ce pot fi amanetate poate sa continue. Relativ recent a fost introdusa si posibilitatea de amanet auto, pentru ca cei ce au nevoie rapid de o suma mai mare de bani sa aiba si aceasta varianta la dispozitie.

Cum are loc operatiunea de amanet auto?

Raspunsul este unul simplu. Procedura este exact la fel ca si amanetarea oricarui alt bun. Se face o evaluare a autoturismului de catre specialistii casei de amanet, iar imprumutul se acorda imediat, in cuantum de pana la 50% din valoarea totala.

Exista si o serie de conditii la amanetul auto. In primul rand, ca la oricare alta operatiune de amanet, cerinta obligatorie este ca persoana care amaneteaza sa fie proprietara bunului. Apoi sunt acceptate autoturisme, motociclete, ATV-uri, camioane chiar, cu conditia sa fie in stare de functionare.

Evaluarea este facuta de unul din expertii casei de amanet, in functie de marca si model, an de fabricatie, gradul de uzura determinat pe loc si valoarea de piata a bunului adus drept garantie. Poate ca proprietarii ar sta in dubii daca sa aleaga amanetul auto, din motive de siguranta cu privire la depozitare. Casele de amanet care ofera si optiunea de amanet auto detin insa spatii special amenajate pentru depozitarea in perfecta siguranta a acestor bunuri.

Amanetul auto este introdus relativ recent pe piata romaneasca; a devenit insa rapid o solutie aleasa de tot mai multe persoane sau chiar firme care au nevoie de lichiditati rapid.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *