Ce nu stiai despre Suedia

Multe persoane sunt atrase de tarile nordice, si mai ales de Suedia. Aceasta poate fi tara care te poate linisti cel mai mult si care te poate determina sa iti petreci o vacanta acolo. Afla cateva lucruri inedit despre aceasta tara, pentru care ai putea renunta la planurile de vacanta pe care ti le-ai facut deja doar ca sa ajungi acolo mai repede.

Cred ca primul lucru pe care ai sa-l spui este „Nu, n-am sa merg acolo. E prea frig”. Acesta e lucrul pe care il auzim cel mai des despre Suedia. Afla ca pe timpul verii, in Stockholm- capitala Suediei- se inregistreaza temperaturi de 23-25 de grade, in timp ce in sudul statului, in Malmo, valorile temperaturilor pot ajunge de multe ori la 26-28 grade.

Daca nu esti bautor din fire, insa ai dori sa bei ceva, afla ca in toate supermarketurile din Suedia nu ai sa gasesti bauturi alcoolice cu mai mult de 3,5% alcool. Cantitatea de alcool in cele mai multe beri este de 2,8%.

De asemenea, vara, noptile sunt exagerat de scumpe. La finalul lunii iunie poti prinde doar 3-4 ore de noapte, iar pe timpul iernii situatia este inversa.

Cafeaua este consumata in cantitati industriale. Dimineata este forfota mare in statiile de metrou de unde suedezii isi iau paharele de 0,3-0,5 litri cu cafea, pentru a o consuma in drum spre serviciu.

Cu cardul poti plati aproape oriunde in Suedia. Stai la coada, iti introduci singur cardul, tastezi PIN-ul si platesti. Vanzatorii se ating foarte rar de banii tai.

Suedia este al 3-lea exportator de muzica Pop din lume, dupa Statele Unite si Regatul Unit. ABBA, , Lykke Li ,Roxette, Army of Lovers , Ace of Base, Robyn, The Cardigans, Europe ,The Hives, Loreen, Eagle-Eye Cherry, Avicii,  Swedish House Mafia sunt suedezi. Desi pare greu de crezut, chiar si Dr. Alban este suedez!

In Suedia, exista un autobuz la fiecare 1000 de oameni

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *