Ce trebuie sa stii despre cura de namol ?

Indiferent ce varsta ai o cura de namol nu strica niciodata, este chiar o adevarata binefacere. Multe persoane au impresia ca tratamentele cu namol sunt doar pentru persoanele in varsta. Total gresit. O cura de trei saptamani revitalizeaza organismul si reda elasticitatea pielii.

Fiind aplicat pe piele namolul accelereaza procesele de vindecare, dar ajuta si la eliminarea toxinelor. Namolul creste flexibilitatea articulatiilor. Prin folosirea impachetarilor cu namol poti reduce intensitatea durerilor articulatiilor. Este indicat ca aplicarea sa fie urmata de 10 minute la soare.

Dupa ce se intinde namolul este recomandat sa astepti 10-15 minute pana cand simti ca namolul te strange, iar mai apoi un dus cu apa nedulce este indicat. Daca nu stiai apa rece si dulce pune sangele in miscare dar creste si elasticitatea pielii.

Tot namolul trateaza psoriazisul. Impachetarile cu namol cald sunt o terapie excelenta pentru tratarea bolilor de piele, in mod special a psoriazisului.  Pentr tratarea acestei boli se recomanda ca namolul sa fie incalzit la 39-42 de grade Celsius, fiind aplicat mai apoi intr-un strat de doi centimetri grosime, dar fara a acoperi zona tratata. Repetati procedura timp de 10 zile .

Si un beneficiu imens pe care il aduce namolul este acela ca vindeca infertilitatea. Perfecte in acest caz sunt curele cu impachetari zilnice de 20-30 de minute cu namol incalzit la 38-40 grade Celsius. Asemenea cura este indicat sa o urmezi in statiunea Sovaat timp de o saptamana. Foarte eficiente sunt si baile cu namol dar si taampoanele ginecologice inmuiate in namol special. Acestea se introduc in vagin. Tamponul se tine cate 20 de minute. Apoi tamponul este scos si se face o irigatie.

De asemenea namolul te scapa si de crizele de ulcer. In acest cazu sunt indicate catplasmele cu namol care trateaaza afectiunile digestive precum constipatia cauzata de colita spastica, gastrita, ulcer, colecistita. Aceste aplicatii se fac pe zone limitate ale corpului. Pe o bucata de material se intinde un strat de doi centimetri de namol apoi se pune pe locul afectat. Se leaga strans si se lasa pana la 30 de minute.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *