Ce trebuie sa vizitati in Zakynthos

In ultima vreme oamenii au inceput sa prefere litoralul grecesc in defavoarea celui romanesc. In ziua de astazi, oamenii merg intr-un numar destul de mare in Grecia sau in alte destinatii superbe pentru a beneficia de diferite pachete all inclusive.

Pe langa multe alte nume cu o oarecare sonoritate reprezentative pentru turismul din Grecia, aceasta insula este din ce in ce mai frecventata in ultima vreme. Ei bine, daca ajungeti acolo nu puteti sa evitati sa nu mergeti in anumite obiective turistice. Iata care sunt locurile pe care nu aveti voie sa le ratati daca ajungeti la Zakynthos:

Supranumita “Venetia sudului sau “floarea Levantului”, a treia ca mărime dintre insulele ionice, si cea mai sudica, Zakynthos este renumită în primul rând pentru plajele sale largi, cu nisip fin, dar si pentru vegetatia luxurianta bogata in plantatii de maslini, de citrice si paduri de pini sau pentru fauna rara a carei emblema o reprezinta testoasele Caretta, protejate prin lege. Pe langa frumusetile naturale, insula ofera turistilor pasionati de redescoperirea trecutului, posibilitatea de a patrunde in tainele civilizatiei bizantine de odinioara.

Grotele albastre

Situate in partea de nord a insulei, in zona Capului Schinari, Grotele albastre reprezinta, de fapt, o formatiune geologica neobisnuita, care creeaza un peisaj marin inconfundabil, atat prin forma stancilor, cat si prin albastrul intens al apei, vizibil mai ales in lumina pura a diminetii. Cea mai mare este Grota Kianoun la care se poate ajunge usor cu barca, din portul St. Nicholas.

Muzeul Bizantin

Acest muzeu a fost deschis in anul 1960 si fost construit dupa cutremurul din anul 1953 si in functie de preferintele lui Manolis Hadzakis. Muzeul se afla in Piata Solomon si adaposteste o impresionanta colectie de icoane, precum si numeroase picturi cu teme religioase, datand din perioada post-bizantina. De asemenea, in muzeu se afla o macheta a orasului Zakynthos , asa cum arata el la jumatatea secolului al XX-lea, executata de artistul Yanni Manesi intre 1972 – 1986.

Asadar trebuie sa aveti grija sa mergeti in aceste zone deosebite deoarece veti avea parte de o multime de placeri si de momente frumoase.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *