Cei sapte ani de acasa

Cu totii am auzit despre expresia „Sa ai cei 7 ani de acasA”. Ei bine, aceasta expresie este total valabila avand in vedere ca un copil isi formeaza personalitatea, caracterul si stilul de viata in primii ani din viata. Parintii sunt datori sa sa le ofere cea mai buna educatie si sa ii obisnuiasca inca din primii ani de viata cu un stil de viata sanatos, cu o alimentatie sanatoasa, cu un mod corect de alimentatie si de trai. Sigur, de schimbarile prin care va trece copilul pana la maturizare nu vor fi parintii raspunzatori. Fiecare om are dreptul sa aleaga ceea ce vrea sa traiasca si felul in care doreste sa isi organizeze mod de viata.

Copii cresc si se maturizeaza pe baza hranei pe care noi, parintii i-o administram, iar calitatea acesteia este foarte importanta in dezvoltarea organismului copilului. Trebuie sa fii atenta la ce mancare primeste copilul tau la gradinita, deoarece copilul va trece o parte mai mare de timp la gradinitia decat inafara ei. O alimentatie nesanatoasa poate duce la deficiente de dezvoltare fizica, de performanta academica, de capacitati de adaptare si poate scadea imunitatea copilului, un factor foarte important din sanatatea copilului tau.

Alimentatia pe care o va avea copilul tau va fi definitorie pentru modul in care copilul tau va percepe lumea si viata. De asemenea, obiceiurile alimentare il vor afecta sau nu pe copilul tau intreaga viata.

Tu, parintele copilului tau, trebuie sa fii responsabil si sa ii oferi un exemplu cat mai bun copilului tau. De aceea este foarte important sa se consume in casa alimente sanatoase, cu care se va hrani si copilul tau, si ulterior va sti ce trebuie sa consume si ce nu. Copii culeg informatiile din mediul inconjurator si de aceea trebuie sa ii invete cum sa faca fata provocarilor. Educatia, comportamentul si obiceiurile sale vor suferi permanent schimbari, de aceea trebuie sa le tii cat mai mult sub control.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *