Cele mai comune 10 greseli cand alegem culoarea zugravelii

vii

Decizia alegerii nuantei zugravelii interioare este poate cel mai important pas in design-ul unui apartament. Combinatia potrivita de culori influenteaza atmosfera apartamentului si dispozitia dumneavoastra. In cele ce urmeaza va prezentam cele mai des intalnite greseli pe care le fac oamenii atunci cand aleg nuanta peretilor in apartament.

Greseala nr 1 – Alb si numai alb

alb

alb

Sursa foto: Design kastle / Alvhem Mäklerin

Un dormitor complet alb este prea plictisitor si iata de ce trebuie sa adaugam cateva accente de culori vii. Alb merge cu orice culoare, nu?

Greseala  nr  2 – Zone nepotrivite de culoare

culori

culoare

Sursa foto: TrustRealDebra Yates

Intr-un apartament gen open space, multi oameni se decid sa imparta spatiul in zone de culoare. Acest lucru inseamna separarea unor spatii prin culori diferite. Se intampla adesea ca aceasta delimitare prin zone de culoare sa nu fie cu adevarat necesara. Daca decideti sa impartiti apartamentul in zone, asigurati-va ca faceti acest lucru in mod corect.

Greseala nr 3 – Alegerea stilului

stil

stil

Sursa foto: Tr1sha / Decoist

Atunci cand alegeti un stil de obicei incalcati si anumite reguli de design. De exemplu lipsa de contraste intr-o camera beige va da senzatia ca traiti intr-o cutie, este plictisitor.

Greseala nr 4 – Culori ce se schimba sub influenta luminii

Este important sa tinem cont ca lumina zilei influenteaza culorile peretilor, la fel si lumina artificiala pe timp de noapte. Iata de ce trebuie sa tinem cont de aceasta senzatie de schimbare a culorii, in special cand alegem culori inchise pentru pereti.

lumina

Sursa foto: Tomas Frenes Design Studio / Zillow Digs home

Greseala nr 5 – Culoarea podelei

Alegeti nuanta podelei si materialul atunci cand va decideti asupra nuantei zugravelii. Pardoseala are efect vizual asupra intregii incaperi, asa ca fiti atent cand faceti aceste alegeri. Podeaua influenteaza atmosfera camerei si starea dumneavoastra de spirit.

podea

podea

Sursa foto: PavelShynkarou / GMX

Greseala nr 6 – Distributia gresita a culorilor

culori

culori

Sursa foto: interioridea.netDonna Dotan Photography

Daca alegeti sa combinati mai multe culori, nu le folositi in proportii egale. Dati prioritate uneia din ele, si folositi celelalte pentru a adauga accente in interior. Culoarea principala trebuie sa domine cel putin 60% din spatiu.

Greseala nr 7 – Combinatie gresita intre culori contrastante

contrast

contrast

Sursa foto: ethnic-jewellery.com / Tobi Fairley Interior Design

Incercati sa va jucati cu contrastele, dar tineti cont ca este o linie de demarcatie foarte fina intre un design inspirat si prost-gust. O atmosfera incarcata nu va va relaxa, sau dimpotriva una prea simpla plictiseste. In plus, exista un risc sa alegeti culori care nu se potrivesc deloc impreuna.

Greseala nr 8 –  Interior monocrom

monocrom

monocrom

Sursa foto: Fotos De Casas Lindas / glubdub

Mai bine feriti-va de un interior monocrom. Folositi nuanta preferata pentru a da accente peretilor, mobilei si altor elemente de design interior. Unele accente luminoase plasate ici si colo vor da o impresie mult mai buna decat o camera intr-o singura culoare

Greseala nr  9 – Combinatii de culori

combinatii

combinatii

Sursa foto: WohnideeJohan Spinnell

Toate obiectele de design interior trebuie sa se completeze unul pe celalalt, iar interiorul trebuie sa fie echilibrat din punct de vedere cromatic. Alegand culori vii pentru pereti si podele, riscati sa pierdeti stilul dorit, iar amenajarea va parea lipsita de bun gust.

Greseala nr 10 – Culori vii

vii

vii

Sursa foto: Bolsa de MulherKaren Melvin

Nu este recomandat sa folositi peste tot culori vii – pot fi obositoare pentru ochi. Daca va plac, introduceti accente vii in camera, dar nu pentru toate obiectele. Pastrati moderatia si veti crea o atmosfera superba in apartament.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *