In ultima vreme am tot auzit cum ca este bine sau mai putin bine sa consumam anumi tip de apa. Apa de la robinet vine adesea cu impuritati. Daca te gandesti la cursul sau pana sa ajunga la teava robinetului tau, lungul drum pana cand sa o consumi parca nu mai suna atat de bine. Preocupat de sanatatea ta apa imbuteliata este alternativa insa care te costa destul de mult pana a-ti face consumul pe o zi.
O jumatate de litru de apa imbuteliata este egal cu pretul apei pe durata unei zile. Insa diferenta este una mare caci speli vase, haine, faci dus si asa mai departe. Te-ai gandit de ce este apa plata atat de scumpa?
In primul rand se adauga costurile normale in procesul nu de productie insa de livrare a produsului. Sticla de apa, transportul, livrarea, publicitatea sunt rand pe rand factori care sa contribuie la cresterea pretului. Rezonabil sau nu este vorba de interesul pentru o apa pura. Cel putin acesta este conceptul care predomina caci in realitate apa plata este apa minerala fara dioxid de carbon. Sanatoasa? Intr-un mod relativ.
Punctul comun intre apa plata si apa minerala este continutul de minerale. Sodiul este cel mai adesea parte din compozitia acestora, cel responsabil de hipertensiune cand vine vorba de un consum regulat si in cantitati mari. Insa daca ne gandim la apa de robinet aceasta este in dezavantaj fata de apa plata acolo unde sunt sanse sa intervina situatii infectioase sau non-infectioase in urma consumului.
Asa cum si specialistii spun sunt prea putine argumente de ambele parti pentru a recomanda mai bine apa de la robinet sau apa imbuteliata. Fierberea este o modalitate de a incerca consumul unei ape pure caci prin fierbere se distrug bacteriile ce ar putea dauna calitatea apei respective. In special pentru cei mici care fiind in crestere abia isi formeaza sistemul imunitar atentia pentru aceste aspecte este un interes crescut.