Creativitatea descrie cel mai bine un fotograf

fotograf

Un fotograf trebuie sa fie creativ pentru a da posibilitatea clientilor sa isi spuna dorintele si implicit sa le transforme in filme digitale. Nivelul de creativitate al unui fotograf este extrem de mare, este departe de limita de extindere a fotografiilor. De exemplu, un fotograf va veni mereu cu idei noi in cadrul unei sedinte de fotografiere, pentru a mentine romantismul in relatia de cuplu.

Creativitatea tine si de atentia la detalii. Atunci cand esti creativ ai tendinta de a comunica ceea ce gandesti, fie si cel mai mic detaliu pe care il observi prin camera obiectivului. Analiza oricarui detaliu pentru a produce o fotografie perfecta inseamna si a fi creativ in modul de a da o solutie mai buna.

Creativ inseamna sa te dedici, sa inveti, sa cauti noi moduri de fotografiere, noi tehnici de imprimare digitala si implicit noi mijloace pentru a reflecta ceea ce clientii isi doresc de la tine ca si fotograf. Trebuie sa stii cum sa imbini elementele naturale cu cele artificiale pentru a da un look desavarsit fotografiilor, care se transforma in amintiti de valoare pentru clienti.

Chiar si atunci cand se pare ca nu intelegi nevoile clientilor trebuie sa fii capabil sa observi sensibilitatea lor si sa incerci sa cauti un stil care sa se potriveasca cu ceea ce clientii transmit. Trebuie sa ai putina inventivitate si creativitate sa te transpui in locul si in momentul respectiv, incat sa simti intr-o oarecare masura ceea ce simt nuntasii, mirii sau invitatii unei petreceri.

Creativitatea unui fotograf inseamna sa isi gaseasca noi cai de a vedea frumusetea naturii ce il inconjoara. Poate ca este un peisaj debusolant, singuratic sau poate este vorba de o ruina, un fotograf trebuie sa stie cum sa evidentieze aceste calitati incat munca sa finala sa fie una gratioasa si pe placul celorlalti. Aceasta face ca fiecare zi sa fie mai bucuroasa, mai radianta si va scoate la iveala ceva ce nu s-a mai observat in fotografii pana acum: frumusetea naturala a elementelor din jur.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *