Cum iti ajuti copilul sa depaseasca o anumita teama

Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama ca micutii traiesc uneori adevarate drame. Se intampla chiar de multe ori ca sa inceapa sa planga inainte sa mearga sa doarma sau dupa ce au adormit.

Cand micutul ne va povesti diferite lucruri probabil ca vom tinde sa incepem sa radem pentru ca spune niste adevarate aberatii. Nu vom sti ce trebuie sa facem pentru a rezolva aceasta problema. Totusi, totul trebuie sa fie luat in serios mai ales ca micutii au imaginatia foarte bogata si se intampla de foarte multe ori ca sa il luam in deradere.

In momentul in care copilul incepe sa planga inainte sa doarma sau cum se trezeste, cel mai indicat este sa iti asculti copilul si sa iei in serios tot ce iti spune. Chiar daca cosmarurile par a fi extrase din filme SF, trebuie sa il asculti si sa il intelegi. Intreaba-ti copilul de ceea ce ii este frica si cere-i cat mai multe detalii.

De asemenea, daca vrei sa iti faci copilul sa isi invinga aceasta teama trebuie sa ii impui o anumita rutina. Rutina somnului ar trebui sa aiba un moment de calmare. Turina somnului nu inseamna numai indepartarea de activitatile cae il tine antrenat ci si momente de calmare si asigurarea confortului pentru somn.

Citeste-i povesti pozitive copilului si nu ii impune diferite personaje infricosatoare sau nu il ameninta cu celebrul bau-bau daca vrei sa nu ii fie teama. De asemenea, poti sa ii faci un masaj pe spate, sa il imbratisezi, sa ii dai o paturica, o pernuta si o jucarie care il vor face sa se simta mai in siguranta. O muzica lina din surdina il poate ajuta sa aiba un somn linistit.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *