Cum ne afecteaza tehnologia viata

Astazi, internetul a devenit un adevarat monopol pentru fiecare dintre noi.Este un bun indispensabil.Indiferent de nevoie suntem tentati mereu sa ne documentam, sa ascultam muzica, sa citim presa, sa ne platim facturile sau pur si simplu sa ne uitam la un film.Tehnologia a devenit o parte din viata noastra de care ne este foarte greu sa ne lipsim avand in vedere ca totul se invarte in jurul ei.

Datorita tehnologiei, societatea a evoluat foarte mult si noi odata cu ea.Toate lucrurile se rotesc in jurul tehnologiei, si mai ales, o mare parte din populatie lucreaza in acest domeniu. Bineinteles, tehnologia are si partile ei negative.

Vom prezenta cateva dintre afectiunile datorate evolutiei tehnologiei:

Dureri articulare

O mare parte din populatie lucreaza in acest domeniu.Incepand de la telefoane mobile pana la programatori sau ingineri IT, toti sunt dependenti de internet, de tehnologie si de modul in care acestea evolueaza.Durerile articulare apar din cauza statului la birou, intr-o pozitie incorecta.

Vedere are de suferit

Inafara de pozitia incorecta si vederea poate suferi numeroase afectiuni.Concentrarea si apropierea exagerata de monitor creste riscul de a suferi de o boala oftalmologica.

Crearea prematura a ridurilor de expresie

Concentrarea si durerea ochilor genereaza o creare prematura a ridurilor de expresie.

Efecte negative asupra memoriei

Daca cu ceva timp in urma oamenii memorau numerele de telefon a apropiatiilor, rudelor sau prietenilor, acum, cei mai multi oameni au tendinta sa foloseasca telefoanele mobile pentru a memora numere de telefon iar acest lucru scade calitatea memoriei.Aceasta afectiune o putem numi „amnezie numerica”.

Cu totii am observat rapiditatea cu care copii invata sa foloseasca gadgeturile si calculatoarele.De cele mai multe ori, intalnim copii care invata sa schimbe posturile de la televizor inainte sa vorbeasca. Calculatoarele, gadgeturile, sunt toate niste „jucarii” foarte stimulante pentru copii.

Pentru a evita peturbarea educatiei copilului nostru trebuie sa apelam la un mecanism de invatare prin recompensa si pedeapsa.Aceste „jucarii” ale copiilor trebuie sa sa intervina ca o recompensa, ca un stimulent, iar asta ne va ajuta foarte mult in dezvoltarea fizica a copilului.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *