Cum putem scapa de depresie ?

Drepresia este acea afectiune care odata cu trecerea timpului afecteaza comportamentul, gandirea dar si confortul fizic. Intalnim depresia la 20% din femei, 10% barbati si doar la 5% din adolescenti. Dar ce factori declanseaza depresia ?

Bineinteles exista o multitudine de factori care pot duce la depresie. Si anume factori genetici care se refera la un trecut al familiei. Alti factori care duc la depresie sunt si drogurile, alcoolul, anumite medicamente, afectiuni medicale precum infectii virale si lista poate continua. Chiar si anumite conditii de viata sa zicem mai stresante pot duce la o depresie.

Unii cercetatori sunt de parere  ca boala ar avea ca substrat o perturbare la nivelul neurotransmitatorilor cerebrali. Aceasta perturbare aparuta la nivelul lor este de o importanta componenta genetica.

Din pacate depresia poate afecta pe oricine. Cand simtim ca lucrurile scapa de sub control este bine sa apelam la un control specializat.

Exista mai multe tipuri de depresia. Depresia majora este o afectiune foarte grava care poate duce chiar si la sinucidere. Nu este de jucat cu aceasta depresie. Este o boala tratabila dar de cele mai multe ori nu este o boala diagnosticata. Un alt tip de depresie este si reactia depresiva. Este o forma minora si temporara fiind declansata de anumite situatii dificile din viata anumitor persoane.

Nu necesita tratament si poate disparea cam in doua saptamani si sase luni de la debut. Un alt tip de depresie este si depresia post-partum care apare de obicei dupa nastere. Aceasta depresie afecteaza cam in jur de 10-20% din femei. Poate fi depasita daca cere-ti ajutor specializat.

Exista si cateva metode de tratament care ar fi recomandate. In primul rand terapia, dar ea difera in functie de factorul declansator precum si de severitatea bolii. Acele metode conventionale includ medicatia antidepresiva  si psihoterapia dar si terapia electro-convulsivanta. Si exercitiile fizice conteaza foarte mult deoarece pot indeparta stresul.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *