Cum sa iti mentii inima sanatoasa

sanatatea inimii tale,

Cele mai multe boli de inima apar datorita neingrijirii corespunzatoare a inimii, a alimentatiei cu o multime de calorii si E-uri, precum si a lipsei de exercitii fizice. Totusi, ce trebuie sa faca un om pentru a avea o inima sanatoasa si puternica?

Se spune ca exercitiile fizice si alimentele sunt principalii factori pentru o inima buna si sanatoasa, care sa nu prezinte afectiuni cronice. Totusi, se intampla ca de multe ori oamenii sa treaca peste sfatul medicului si sa uite de alimentatie si de sport.

Tocmai de aceea se impune un regim alimentar green sau bio. Unele alimente sunt importante pentru sange si implicit pot apara organismul de boli din exterior. Un regim alimentar green inseamna consumul de legume si de fructe in stare proaspata sau fiarta si implicit o sanatate mai buna.

Alimentele care contim grasimi, colesterol si calorii trebuie evitate si implicit se impune ca aceste alimente sa fie preparate dupa ce au fost spalate si curatate. Fie alimentele in stare cruda sau in stare fiarta sunt de mentionat si deloc de neglijat, fie fructele. Acestea sigura o mai buna circulatie a sangelui si implicit ajuta la mentinerea vaselor de sange la diametrul necesar.

Activitatea fizica zilnica este de acceptat de catre fiecare dintre noi. Mentinerea unei stari de sanatate este cu mult mai facila decat urmarea unui tratament pentru inima. Exercitiile nu imbunatatesc numai functiile cardiace, ci ajuta si la reducerea tensiunii arteriale si implicil al nivelului de colesterol din organism. Doar 30 de minute de mers pe jos zilnic face ca inima sa functioneze mai bine. Se recomanda ca unele exercitii sa fie si mai alerte pentru a pune sangele in miscare.

Nu doar alimentatia si exercitiile fizice ne ajuta sa avem o inima sanatoasa, ci si reducerea consumului de ulei, renuntarea la fumat, pierderea de kilograme acumulate in plus, alimente cu mai multe fibre sau de renuntarea la sare si zahar.

You May Also Like

About the Author: admin

1 Comment

  1. Pentru a evita produsele cu E-uri m-am hotarat sa consum doar produse bio romanesti, aceste produse le cumpar mereu de pe Planteea.ro, stiu ca ofera calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *