Cum sa previi nervii si furia

In aceasta lume a agitatiei, este normal ca fiecare dintre noi sa aiba diferite scapari si situatii scapate de sub control. Tuturor ni s-a intamplat sa ne enervam fara niciun motiv, sa fi actionat gresit sub influenta nervilor si sa regretam mai apoi.

Este foarte important sa stim sa ne autocontrolam pentru a fi cat mai stapani pe noi. Astfel, vom sti ce trebuie sa facem pentru a ne controla. Iata cateva lucruri care va vor ajuta sa va stapaniti si sa stiti sa va opriti atunci cand sunteti nervosi pentru a nu scapa situatia de sub control.

Nu exista persoana pe acest pamant care sa nu se fi lasat cuprins de furie, fie si pentru o singura clipa. Totodata, stim cu totii cat de greu este sa traiesti alaturi de oameni suparati/furiosi. Chiar daca supararea nu este o emotie confortabila, este una normala si, uneori, sanatoasa. De obicei, oamenii sunt furiosi dupa ce au fost raniti sau se simt vulnerabili. Iar furia ofera puterea de a intoarce lovitura. In momentul in care o persoana raneste un alt semen sau cand vulnerabilitatea se transforma in furie, subiectul nu se mai simte neajutorat. Furia ii ajuta pe oameni sa raspunda la amenintari, sa atace si sa sa apere atunci cand cineva vrea sa-i raneasca. Insa, furia este foarte periculoasa pe organismul tau. Nivelul adrenalinei si al tensiunii arteriale atinge cote anormale. In plus, un om furios poate rani pe cineva sau poate face ceva ce va regreta mai tarziu.

Pauza

In momentul in care te simti mult prea incarcat din punct de vedere sufleteste, trebuie sa iei o pauza. Cel mai indicat ar fi sa te relaxezi si sa incerci sa te detasezi de toate problemele care iti dau de gandit.

Incearca sa iti iei o pauza sau sa stai ctavea zile singur/a, fara telefon, timp in care sa te gandesti si sa iti faci ordine in ganduri.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *