Cum sa-ti optimizezi blogul pentru cautari

seo pentru blog

A detine un blog nu implica doar a scrie articole fara a mai tine cont si de alti factori. Pentru a atrage un numar cat mai mare de cititori – pentru ca la urma urmei acesta este scopul oricarui blog – este necesar ca acesta sa fie cat mai vizibil, prin urmare trebuie adoptate cateva strategii cu privire la continutul redactat si nu numai.

Este vorba de cateva cunostinte de SEO, cunostinte minime pe care trebuie sa le detina fiecare blogger, pentru o sporire a vizibilitatii si o pozitionare cat mai buna in rezultatele cautarilor.

  1. Title Tag – acest element indica motoarelor de cautare tipul informatiei prezentate in cadrul site-ului sau blogului. Importanta tag-ului titlu nu poate fi subliniata indeajuns, alaturi de acesta existand si posibilitatea de a introduce si cuvinte cheie reprezentative.
  2. Titlul continutului redactat trebuie sa fie pozitionat in prima parte a textului. In mod similar, titlul trebuie inclus si in subtitluri si in tagurile de tip H1, H2 etc.
  3. Oprimizeaza si imaginile. Existenta si relevanta acestora in cadrul articolelor se impune. De asemenea este foarte utila introducerea de text alternativ in cadrul imaginii, care va face legatura cu continutul redactat si va ajuta la pozitionari mai bune.
  4. Descrierea – nu creste neaparat pozitionarea, insa reprezinta un element foarte important care atrage cititorul. O scurta descriere a continutului va prezenta ideea principala exprimata, poate include de asemenea si cuvinte cheie, pentru relevanta in motoarele de cautare.
  5. Cuvintele cheie trebuie diversificate. De preferat este sa fie alese cuvinte cheie cu o concurenta nu foarte ridicata, pentru ca pozitionarile pe acestea sunt mai usor de imbunatatit. Diversitatea cuvintelor cheie inseamna in egala masura folosirea ancorelor specifice, cat si a cuvintelor cheie de tip long-tail – cuvinte cheie compuse.

Fiecare din aceste recomandari ajuta pentru obtinerea de pozitionari mai bune pentru blog sau pentru site. Simple elemente precum acestea pot face diferenta si pot creste considerabil sansele de a atrage mai mult trafic, mai multi cititori si – de ce nu – mai multi clienti (in cazul in care blogul sau site-ul promoveaza anumite produse si servicii).

You May Also Like

About the Author: admin

1 Comment

  1. Intr-adevar e foarte important, trebuie sa stii si cateva elemente de SEO daca te apuci de blogging. Trebuie sa scrii in asa fel incat continutul sa atraga utilizatori, dar sa fie si agreat de motoarele de cautare, pentru a-ti oferi un plus de vizibilitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *