Cum trebuie sa folosim Ginsengul

Pentru persoanele care nu stiu, ginsengul este o planta de origine asiatica, foarte cunoscuta pentru proprietatile minunate pe care le detine. Aceasta planta nu doar ca reuseste sa contribuie la sanatatea organismului ci contribuie in mod semnificativ si la frumusete.

Exista numeroase beneficii de care putem beneficia daca folosim aceatsa planta deoarece are anumite subsntate care nu se gasesc in orice planta. Asadar, iata cateva din intrebuintarile pe care le are ginsengul:

Caderea parului

Cele  mai multe femei se confrunta cu caderea parului deoarece aceasta face cosntistenta parului din ce in ce mai scazuta si mai mica. Ginsengul actioneaza in cazul diferitelor carente ale organismului. Combinat cu alte plante, el poate combate caderea excesiva a parului. Amesteca 1 g de extract glicerinat de ginseng, 1 g de extract glicerinat de hamei, 1 g de ulei de lecitina de soia si 1 g de ulei de porumb cu 10 ml de sampon. Umezeste parul, aplica samponul si lasa-l sa actioneze timp de 15 minute inainte de a clati.

Infectii genitale

Aceasta planta nu doar ca imbunatateste viata sexuala, stimuland libidoul dar previne si infectiile genitale si chiar le combate. Ginsengul este eficient in cazul infectiilor genitale. Se infuzeaza 3 linguri de radacina maruntita de ginseng in 500 ml de apa. Se beau 3-4 cani pe zi, in cure de 10 zile pe luna, alternand cu scortisoara, papadie sau brusture.

Ginsengul nu este recomandat femeilor insarcinate, copiilor si adolescentilor, persoanelor care sufera de obezitate, insomnie, nervozism, hipertensiune arteriala sau cancer hormonodependent. Consumul de ginseng pe termen lung poate avea efecte secundare asemanatoare celor provocate de corticoide: ingrasare, insomnie, etc. Doza maxima recomandata este de 2 g pe zi, timp de maximum 3 luni.

Sigur ca nu trebuie sa depasiti nicicum dozele indicate deoarece aceasta planta poate avea numeroase efecte adverse. Asa cum are foarte multe beneficii daca o folosim, trebuie sa stiti ca poate avea si efecte secudare.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *