De ce trebuie sa ii citesti copilului

Copilul este cea mai importanta persoana din viata noastra. Incercma sa facem tot posibilul pentru ca totul sa fie cat mai bine, sa ii oferim cea mai buna crestere si cea mai buna educatie. Potrivit unor statistici publicate destul de recent se pare ca doar unul din trei parinti ii citesc copiilor povestea de noapte buna asa cum ar trebui sau cum se obisnuia in trecut.

Sa ii citesti copilului nu este o joaca pe care o faci cu micutul tau. Sa ii citesti copoilului inseamna sa aduci un element definitoriu pentru dezvoltarea copilului. Copiilor carora li se citeste in fiecare zi sunt mult mai pregatiti pentru socoala, invata mai repede si mult mai bine. In pkus, faptul ca l cititm copiilor le dezvolta apetitul pentru citit si creste foarte mult legatura intre parinti si copil. Este foarte important sa ne facm in fiecare zi timp pentru copil pentru a-i oferi niste momente unice.

Tindem sa credem ca micutii au o viata foarte simpla, foarte usoara si ca ei nu au absolut nicio treaba sau vreo grija. In ciuda faptului ca noi credem aceste lucruri, copii sunt destul de chinuiti deoarece si eu au grijile or. De fiecare data, cand esti acasa si ii citesti micutului tau o poveste aceatsa il va linisti si il va face sa se simta mult mai bine. De asemenea, faptul ca ii citesti micutului tau il pregateste pe copil pentru somn. Cu cat vei exersa mai mult acest ritual, cu atat copilul va fi mai linistit si va dormi mai repede. Instaleaza acest lucru in rutina copilului iar acest lucru ii va avea efect asupra copilului dar si asupra parintelui.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *