Dependenta de relatia de cuplu

Oricine isi doreste sa fie fericit atunci cand are o relatie. Foarte putine persoane inteleg faptul ca a fi dependent de o anumita persoana nu inseamna iubire. Oamenii fac aceste confuzii intre sentimente si cred ca daca suntem dependeti de cineva inseamna ca iubim persoana respectiva.

Ei bine, dependenta nu este o forma de iubire si mai degraba este o reactie impotriva iubirii. Iubirea este sentimentul care ne determina sa daruim, sa oferim iar dependenta este sentimentul in care o persoana are doar asteptari, fara sa mai ofere.

Persoanele dependente nu sunt preocupate de dezvoltarea spirituala. Sunt interesate de propria lor hranire, vor sa umple golul interior, tanjesc dupa fericire.

Nu tolereaza singuratatea si resping suferinta implicate in dezvoltarea lor. Nu le pasa de ceilalti decat in masura in care sunt prezenti pentru a le satisface nevoile si dorintele, ceea ce inseamna ca nu este iubire, deoarece singurul scop adevarat al iubirii este cresterea spirituala si evolutia iubirii.

Preocuparea pentru dezvoltarea spirituala prespune unori a avea un hobby deoarece ele sunt activitati care hranesc sinele. Este ceva ce facem doar pentru noi insine. Hranindu-ne pe noi ne hranim sinele. Avem nevoie de mancare, de adapost, de relaxare, exercitiu si distractie. Atunci cand facem toate acestea pentru noi inseamna iubire de sine. De aceea si hobby-urile pot fi considerate mijloace prin care ne iubim pe noi insine. Pentru ca dependentii nu sunt preocupati de cresterea lor spirituala si a celorlalti inseamna ca ceea ce ei ofera nu este o dragoste si iubire veritabila, deoarece este relativ lipsita de efort si nu este in totalitate un act de voina sau alegere.

Asadar, trebuie sa stim s afacem diferenta intre iubirea adevarata si lucrurile despre care credem ca ar aduce fericire. Iubirea nu impune conditii si nu se ofera niciodata in schimbul altor lucruri.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *