Detoxifierea ficatului

tratamente naturiste pentru ficat

Se stie ca ficatul este doar unul si ca avem nevoie foarte mare ca el sa fie sanatos si sa fie complet hidratat si detoxifiat, astfel incat intreg organismul nostru sa aiba parte de o reglare si de o functionare cat mai buna pentru a ne ajuta sa traim o viata cat mai lunga si mai lipsita de probleme.

Ficatul este un organ care ajuta la detoxifierea intregului organism, eliberarea substantelor necesare realizarii digestiei, la sinteza proteinelor, la eliminarea impuritatilor din sange si de asemenea ajuta foarte mult la functionarea adecvata a metabolismului si a sistemului imunitar, care ne poate feri de diverse afectiuni si boli.

Ca sa il descriem putin mai precis, ficatul este exact filtrul care ajuta la curatarea intregului nostru organism, astfel incat sa ducem o viata mai buna si un trai mai indelungat. Insa, de cele mai multe ori, multe persoane se prezinta la doctor acuzand dureri si nereguli in cadrul ficatului lor.

Din cauza mediului in care ne ducem traiul, din cauza alimentatiei pe care o alegem, din cauza substantelor alcoolice pe care le consumam si din cauza lipsei de somn, functia hepatica a ficatului este modificata si poate deveni problematica.

Din cauza fluxului de substante toxice si de alimente grase, toate aceste nereguli raman in ficat pentru mai mult timp  pana cand acesta le descompune intr-un final. Dar daca aceste substante daunatoare raman pentru prea mult timp acolo si sunt si foarte toxice, atunci cu siguranta ca ficatul are mai mult de suferit si astfel i se ingreuneaza si i se dau peste cap si insasi functiile lui.

Cauze si indicii ale unui ficat obosit si care este in neregula constau in stari de oboseala permananta, dureri de cap, stari de greata, dereglari metabolice si hormonale, si eventual chiar acnee. Ceea ce ar trebui sa ne bucure, insa, este faptul ca ficatul este singurul organ ce are capacitatea imbucuratoare de a se regenera chiar si atunci cand sufera. Cu toate acestea, pentru aceasta regenerare a sa trebuie sa muncim si noi si sa-i furnizam exact ceea ce are nevoie.

Printre toate pastilele si tratamentele efectuate pe baza unui regim special, exista si tratamente naturiste pentru ficat, tratamente 100% naturale ce ajuta la eliminarea toxinelor din organism si care ajuta mai ales la regenerarea acestuia. Aceste solutii naturale care ne vin in ajutor tocmai din natura si din mediul ce ne inconjoara pot consta in semintele de in, cunoscute pentru continutul lor de acizi grasi omega 3 ce trateaza si amelioreaza afectiunile si ajuta la reglarea digestiei.

De asemenea, armurariul sau ciulinii „laptosi” este o planta la fel de buna pentru detoxifierea organismului si implicit a ficatului tocmai datorita continutului sau de flavonioizi antioxidanti, ce absorb toxinele si regenereaza organul vital.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *