Dilema cadourilor

Cadouri

Desi ne place foarte mult sa iesim in oras cu diferite ocazii, mai ales daca este o aniversare si nu trebuie sa ne facem griji pentru banii cheltuiti in club in acea seara. Insa, ne facem griji asupra cadoului pe care sa il luam. Evident, nu putem merge cu mana goala – un prieten apropiat ar putea intelege daca nu ai bani in acel moment si ii vei lua un cadou mai tarziu, insa daca sunteti doar prieteni / amici / rude / colegi de munca sau de facultate, te simti cam aiurea sa-i explici ca nu poti acum sa-i oferi un cadou, mai ales ca persoana nu-ti va spune sa nu vii daca nu aduci un cadou. Ba, mai rau, la un moment dat te poate intreba cienva ce cadou ai adus tu, aparand astfel o situatie destul de jenanta, cand trebuie sa mai explici si altora ca nu i-ai cumparat niciun cadou.

Daca sunteti prieteni foarte buni sau doar prieteni, poti sa banuiesti cam ce ar vrea sa primeasca, si daca ai si banii necesari, ai rezolvat problema. Cel mai greu este cand trebuie sa cumperi cadou unui amic sau unei amice – mai ales cuiva care are deja bani si tot ce isi doreste. Depinde de oameni, unii pot sa strambe din nas, in timp ce altii chiar apreciaza doar venirea ta si sa nu le pese ca al tau cadou e mai mult simbolic decat chiar ceva ce isi doreau.

In general, cand nu ai idee ce sa-i cumperi persoanei, alegi cateva cadouri tipici si usor rasuflate: o cravata, o agenda sau o sticla de bautura (daca e barbat) sau un buchet de flori, o trusa de cosmetice ori un parfum (daca e femeie). Dupa cum stim, nu se obisnuieste sa dai unui barbat flori sau unei femei bautura, chiar daca acesteia i-ar face mare placere. Acest gest ar merge doar daca sunteti apropiati. De asemenea, nici produse de igiena nu se ofera cadou (sapun, sampon etc) oricat ar fi de scumpe, pentru a nu se interpreta gresit, ca fiind o sugestie ca persoana nu are o igiena tocmai buna.

Ai putea sa cumperi un cadou mai interesant, precum cizme din piele, insa e destul de greu sa faci rost de numarul de la papuci, fara sa-i dai de banuit persoanei ca vrei sa-i cumperi un articol de incaltaminte. O bluza este mereu o idee buna, daca-i cunosti stilul, insa, din nou, e destul de riscant, daca nu-i cunosti marimea.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *