Discutii despre sex cu copilul

Ne uitam in jur si observam cum o foarte mare parte a tinerilor au inceput sa aiba parte de o viata sexuala mult mai devreme. Foarte multi oameni fac diferite greseli atunci cand isi educa copilul tocmai din cauza ca nu stiu cum ar trebui sa abordeze o discutie legata de sex.

Orice parinte isi doreste sa fie cat mai exemplar si sa ofere copiilor cele mai bune sfaturi despre viata. De asemenea, o foarte mare parte a oamenilor refuza sa deschida o discutie despre sex din cauza faptului ca se simt inconfortabil in postura sexologului. Ei bine, este extrem de important sa ii explici copilului exact ceea ce trebuie sa inteleaga. Nu incerca sa te folosesti de tot felul de expresii sau de cuvinte pentru a explica ceva deoarece poti sa nu te faci inteles sau sa ii explici copilului alte lucruri decat ar trebui sa inteleaga.

De asemenea exista multi parinti care nu sunt suficient de sinceri atunci cand vorbesc cu copii lor. Ei nu sunt prea onesti si ofera copilului alte raspunsuri decat ar trebui. In momentul in care copilul iti pune o intrebare este foarte important sa ii rapsunzi corect la intrebare.. In cazul in care chiar nu stii raspunsul intrebarii poate ca ar trebui sa ii explici asta copilului. El va sti ca tu nu esti specialist si va intelege ca nu ai de unde sa stii toate lucrurile.

Apoi, copilul iti va pune diferite intrebari legate de acest subiect. Este foarte important sa nu eziti sa ii raspunzi corect la orice intrebare. O discutie despre sex nu este una foarte usoara insa va trebui sa ii oferi copilului siguranta. Astfel, copilul nu va grabi lucrurile pentru a-si potoli curiozitatea si nu va avea regrete mai tarziu.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *