Experimentezi dureri lombare? Afla totul despre acestea

blocaj lombar

O afectiune destul de intensa in durere  este blocajul lombar. De obicei leziunea zonei lombare apare dupa ce ai desfasurat o activitate sportiva, ca rezultat al efectuarii unei miscari repetate rapide, cu presiune pe zona respectiva. Chiar si lipsa unei incalziri corespunzatoare inainte de antrenamente sau miscare poate fi cauza aparitiei acesteia, fiind deseori necesar si un tratament pentru blocaj lombar.

Cauzele producerii blocajului lombar pot fi diverse, incepand de la lezarea unui disc intervertebral sau a unei vertebre si pana la rasucirea ligamentelor, rasucirea sau intinderea musculaturii, dar si compresarea unui nerv sau oboseala.

Prin ce simptome se remarca afectiunea lombara?

Experimentezi diverse tipuri de dureri atunci cand suferi de blocaj lombar, incepand de la cea surda si pana la cea ascutita. In cazul in care ai facut intindere musculara, poate ca momentul producerii leziunii este mai bland, insa usor incepi sa simti dureri mai intense.

Daca ai oboseala musculara, cauzata de un efort indelungat muscular, atunci exista posibilitatea ca acestia sa devina durerosi si sa se blocheze in totalitate.

Ce masuri trebuie sa iei?

In cazul in care durerea resimtita evolueaza si iradiaza in jos, in membrele inferioare, trebuie sa mergi la medic. La fel trebuie sa actionezi si daca apar furnicaturi sau amorteli in picioare.

Daca ti-ai intins muschii din zona spatelui, aplica gheata local chiar dupa ce s-a produs lezarea – asta pentru ca zona sa nu se umfle.

Un tratament pentru blocaj lombar cu durere surda este aplicarea unei comprese calde pentru a relaxa musculatura. Indeparteaza senzatia neplacuta si prin repaus, mai exact sezand in pozitia culcat – diminuand astfel presiunea pe care greutatea corporala o exercita. Daca experimentezi dureri intense, poti lua un analgezic si un antiinflamator pentru a reduce inflamatia, reducand si durerea.

Chiropractica este o alta solutie eficienta pentru tratarea blocajului lombar. Prin manipularile specifice se urmareste reducerea contracturii musculare, incetarea efectelor neplacute cauzate de nervul presat si inlaturarea durerilor.

Rezultate optime se obtin in urma unui numar de 5 – 6 sedinte, putand apoi sa revii la activitatile zilnice obisnuite. Este o terapie relaxanta, ce nu implica durere. Dupa ce se incalzeste musculatura prin manevre specifice, urmeaza detensionarea muschilor lombari, iar apoi se efectueaza decompresari la nivelul nervului care a fost presat.

Un specialist in domeniu va sti exact ce e de facut dupa un consult corespunzator. Acesta iti va recomanda un tratament pentru blocaj lombar care sa te ajute sa revii la starea fizica de dinainte. In situatia in care afectiunea pe care o experimentezi este discopatia lombara, hernie de disc lombara sau o alta problema localizata in aceasta zona, sunt sanse si mai mari sa te confrunti in fapt cu un blocaj.

In nici un caz sa nu iei in considerare varianta in care lasi boala netratata. Astfel nu vei face decat sa contribui la inrautatirea starii de sanatate si asta pe termen lung. Cel mai bine este sa te documentezi cu privire la blocajul de acest tip, sa nu eviti sa beneficiezi de un consult medical daca este nevoie si sa primesti o solutie de tratament eficient. Intra pe chiromedicahealthcenter.ro daca vrei sa afli mai multe despre chiropractica si despre cum te poate ajuta sa te vindeci eficient.

You May Also Like

About the Author: admin

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *