Extrovertitii au spirit de antreprenori

personalitate

 

Oamenii de stiinta sustin ca exista un singur tip de personalitate care este mai susceptibil in a renunta la munca corporativa in schimbul celei pentru ei insisi. Un nou raport a descoperit ca in clasamentul celor mai susceptibili oameni de a fi auto- independenti, pe primele locuri se afla oamenii cu o personalitate extrovertita. Pe de alta parte, oamenii mai introvertiti, fata de cei extrovertiti, sunt mai putin probabili de a lucra ca liber-profesionisti.

De exemplu, 13,5% din ENTP- oameni care au o preferinta spre extrovertire, intuitie, gandire si perceptie, au declarat ca sunt independneti, in timp ce 3,2% din cei ISFP- oameni cu o preferinta catre introversiune, detectare, senzatie si percepere, au raportat acelasi lucru.

Molly Owens, CEO al Truity si dezvoltator de evaluare TypeFinder-tip de personalitate, sustine ca aceste descoperiri recente arata ceea ce se peterece in mintea persoanelor extrovertite. ”Studiile din neurostiinta au indicat ca nivelul de extrovertire poate fi legat de modul de prelucrare a creierului in ceea ce priveste dopamina, chimicala de recompensa din creierul nostru”- sustine aceasta. Asadar, ”extrovertii au un raspuns mai puternic pentru dopamina, ceea ce inseamna ca astfel de oameni reusesc sa inregistreze mai multe realizari, cum ar fi promovarea la locul de munca, o noua poveste de dragoste sau lansarea unei afaceri de succes.”

Introvertitii sunt mai putin motivati

De asemenea, experta mai spune ca acest lucu inseamna ca extrovertii sunt mai susceptibili de a-si asuma anumte riscuri, cum ar fi acceptarea riscurilor dintr-o noua afacere, deoarece se asteapta la o recompensa mai mare atunci cand lucrurile merg bine. Oamenii introvertiti pe de alta parte, ar putea fi mai putin interesati in ceea ce priveste riscul unei angajari ca si liber profesionist, deoarece nu sunt la fel de motivati in cazul in care lucrurile nu merg la fel de bine.

Cu toate acestea, exista sarcini care sunt legate de independenta, dar care au un rol mult mai mare in cazul celor extrovertiti.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *