Formula 1: Pilotii

F1

Pilotii din Formula 1 sunt printre cei mai bine pregatiti atleti la nivel mondial. La prima vedere acest lucru nu ar fi vizibil. Acestia nu arata de cum ar fi foarte antrenati si activitatea lor nu este una pe care multi ar considera-o una solicitanta. Daca ar fi sa privim totul de la distanta am putea spune ca tot ce fac acestia e sa stea intinsi si sa conduca timp de o ora si jumatate.

Daca ar fi sa aruncam o privire mai atenta asurpa ceea ce fac pilotii de F1, am incepe sa intelegem de ce acestia sunt printre cei mai pregatiti atleti din lume. Pentru inceput, sa vorbim despre fortele G la care sunt supusi pilotii. Pe parcursul unei curse de F1 un pilot este supus unor forte foarte puternice. Pilotul poate suferi forte de pana la 3G pe perioada franarii. Asta inseamna ca acesta ajunge sa aiba o greutate de 3 ori mai mare.

In timpul unei curse un pilot poate pierde pana la 3 kilograme din greutatea sa corporala doar prin transpiratie. Este foarte important ca acestia sa ramana hidratati si sa poata mentine acelasi nivel de efort fizic pentru perioade indelungate de timp. Pentru a putea rezista, pilotii ajung fac o serie de exercitii care antreneaza tot corpul.

Atat bratele cat si picioarele acestora trebuie sa fie antrenate pentru a face fata fortelor G. Pilotii de F1 se antreneaza tinand minute intregi greutati cu bratele intinse pentru a simula volanul si fortele acestuia. De asemenea picioarele reprezinta o parte importanta in exercitiile pilotilor intrucat acestia trebuie sa aiba o forta suficient de mare incat sa apese pedala de frana cu presiunea de 80 de kg pentru a putea incetini masina.

Gatul este probabil cea mai importanta parte a intregului antrenament realizat de soferii de F1, intrucat acesta este supus la forte extreme pe perioada unei cruse.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *