Greselile intalnite in CV-uri

In ziua de astazi, oamenii se straduiesc destul de mult sa isi gaseasca un loc de munca mai ales ca acestea sunt din ce in ce mai rare. Pe timp de iarna, nici nu mai are rost sa vorbim pentru ca foarte multe domenii nu au activitate decat in anumite sezoane. Asa se face ca in momentul in care prind un loc de munca romanii fac tot posibilul pentru a ramane acolo indiferent daca le convine sau nu le convine job-ul.

Foarte multi dintre oameni se intreaba care este motivul pentru care nu au fost contactati atunci cand au depus numeroase CV-uri. Ei bine, oamenii fac foarte multe greseli atunci cand elaboreaza un Cv. Iata care sunt principalele:

Cuvinte pompoase

Cei mai multi oameni considera ca daca folosesc tot felul de cuvinte pompoase vor avea un plus in fata angajatorului. Multe persoane considera ca daca folosesc artificii literare in CV-urile lor, vor reusi sa transmita un mesaj pozitiv si sa il impresioneze pe angajator. In realitate, acesta are pe masa un teanc de CV-uri si le sorteaza printr-o scanare rapida.

Greseli gramatica

Indiferent de postul pentru care consurati trebuie sa stiti ca nu aveti voie sa faceti greseli de gramatica. Chiar si cele mai mici greseli sau o simpla virgula pusa intr-un loc necorpunzator va face anahjatorul sa sorteaza CV-ul tau sau mai bine zis sa il artunce direct in cosul de gunoi. Verifica CV-ul de cel putin 5 ori inainte de a-l trimite unui angajator pentru a te asigura ca nu exista greseli de gramatica, litere lipsa, virgule asezate gresit sau alte greseli de scriere. Chiar daca este vorba de o simpla greseala facuta din neatentie, angajatorul are o baza de date foarte mare din care poate alege fara probleme.

Asadar, trebuie s aaveti grija sa folositi cuvintele corespuznatoare si CV-ul s afie unul corect daca va doriti sa fiti sunat pentru un interviu.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *