Greselile pe care le fac proaspetele mamici

Din dorinta de a face totul perfect si de a-si creste intr-un mod perfect copilul, mamicile fac foarte multe greseli fara sa isi dea seama. Nu vorbesc despre greselile pe care le face toata lumea si pe care omcearca sa le evite. Vorbesc despre greselile pe care le fac mamicile fara sa isi dea seama.

Mamicile nu se mai concentreaza pe sanatatea organismelor lor. Cand vine pe lume un copil atat de mic si de vulnerabil, tinzi sa te concentrezi doar pe starea sa de sanatate. Te ingrijorezi, te intrebi de ce plange si incerci sa iei cele mai bune masuri pentru a-ti face bine copilul. Bineinteles, starea ta de sanatate nu te mai ingrijoreaza, pui totul pe seama oboselii si nu te mai gandesti la tine.

Mamicile stau foarte mult impreuna cu copii lor in casa. Miscarea si inspirarea unui aer curat este esentiala atat pentru tine, mamica cat si pentru copilul tau. Nu sta in casa si nu te izola de cei din jurul tau. Acum ca ai un copil ai intr-adevar si niste responsasilitati in plus, insa nu trebuie sa uiti de viata ta persoanala. Vezi viata si dupa scutece. Indiferent unde iesi, este foarte indicat sa iesi din casa chiar si pana in parc. Copilul tau va dormi mult mai bine, iar tu te vei simti mult mai relaxata.

Te simti vinovata ca nu ai respectat planul pe care ti l-ai facut de acasa in ceea ce proveste nasterea. Probabil, te-ai gandit sa nu iei nicio pastila pentru durere sau ca vei vrea sa nasti natural si nu prin cezariana. Deoarece au aparut complicatii sau pentru ca nu ai putut sa rezisti durerii, a trebuit sa iei niste calmante si eventual sa recurgi la o cezariana. Nu trebuie sa te simti vinovata pentru aceste lucruri. Calmantele au fost administrate de medici si eu au decis ca asa este mai bine pentru tine. Nu te mai simti vinovata de lucruri care nu te fac pe tine vinovata.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *