Herghelii in Romania

In prezent tara noastra se bucura de 12 herghelii care iti ofera o priveliste superba.In continuare voi prezenta o parte din aceste frumoase herghelii cu care se mandreste tara noastra.

Herghelia Lucina se afla in Obcinele Bucovinei la o distanta de 45 de km de Campulung Moldovenesc oferind o rasa aparte de cai si anume hutuli. Rasa hutuli reprezinta rasa cailor de munte fiind foarte rezistenti si adaptati condiitilor de munca din zona de munte.De asemenea herghelia organizeaza cursuri de calarie pentru cei incepatori dar si pentru cei avansati.

Herghelia Dor Marunt este situata in judetul Calarsi,la 80 km de Bucuresti si are ca pricipal obiectiv cresterea rasei trapas romanesc care au ca insusire principala trapul de viteza .De asemenea exista si rasa cailor semigrei .

Herghelia Mangalia este pozitionata la 3 km de municipiul Mangalia adapostind 350 de cai de rasa precum:semigreu,pursange arab dar si ponei.Hipodromul  Mangalia este singurul din Romania coneceput pentru cursele de galop.

Herghelia Radautui din judetul Suceava are la baza 294 de cai cu rase precum Shagya Arab ,armasari de monta,dar si cai pentru tineret,sport si agrement.

Herghelia Beclean este amplasata la 3 km de orasul Beclean adapostind cai di rasa semigreu romanesc dar si rasele lipitan.

Herghelia Cislau se afla in judetul Buzau la 52 de km de orasul cu acelasi nume.Este una din cele mai vechi herghelii din tara adapostind rase precum pursange englez si gidran.

Herghelia Slatina este situata in localitatea Slatina judetul Olt.Herghelia detine armasari de monta publica care apartin diferitelor rase precum :pursange arab,semigreul romanesc,lipitan,shagya.

Herghelia Tulucesti este situata in localitatea cu acelasi nume in judetul Galati.Este destinata cresterii tineretului din rasa gidran.

Herghelia Sambata de Jos este situata in localitatea cu acelasi nume in judetul Brasov adapostind rasa lipitan .Acesti cai din aceasta rasa au o conformatie eleganat si armonioasa.

Trebuie sa fim mandri ca tara noastra detine atatea herghelii frumoase si ar trebui sa le vizitam atunci cand avem ocazia deoarece avem ce vedea .

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *