Importanta parcurilor nationale

parcuri nationale

Parcurile nationale sunt importante pentru noi din mai multe motive, unele mai importante decat altele. Cele mai importante motive sunt:

  1. parcurile nationale impartasesc planetei o varietate de specii de plante si de animale, care constituie impreuna biodiversitatea Pamantului. Supravietuirea lor pentru o perioada mai lunga de timp este asigurata numai atunci cand habitatele naturale sunt protejate.
  2. parcurile nationale tind sa furnizeze securitate existentiala. Mai mult decat atat, sunt numeroase specii de plante si animale care sunt extrem de rare si nu pot supravietui in acelasi loc. in cazul in care acestea sunt luate din habitatul lor natural, acestea nu pot supravietui. In astfel de cazuri, ele se diminueaza si devin pericole pe cale de disparitie.
  3. parcurile nationale ajuta la protejarea si la conservarea speciilor rare si indigene, asigurand biodiversitatea unei regiuni.
  4. parcurile nationale cuprind forme frumoase si unice de relief, cum ar fi munti acoperiti de zapada, dune, desert, plaje de nisip, paduri tropicale, stranci, chei si rauri, dar si multe alte elemente. Cu cat acestea sunt expuse la interferentele umane, cu atat sunt mai predispuse la deteriorarea si distrugerea lor.
  5. parcurile nationale asigura un sunet, un mediu lipsit de poluare, cu interventii umane minime, dar controlate de statute juridice. Acest lucru ajuta la protejarea formelor de relief si a altor locuri de frumusete naturala, care pot fi un punct culminant pentru o anumita regiune sau tara.

O multime de parcuri nationale sunt protejate pentru a asigura un mediu natural sigur, in care speciile locale si autohtone de plante si animale pot locui si pot prospera. De asemenea, o multime de legi si de organizatii sprijina si conservarea anumitor peisaje, care detin o seminificatie deosebita pentru o regiune sau pentru o cultura anume.

Fiecare tara din lume are un numar de zone rezervate ca si parcuri nationale, interesate, care apar sa situri patrimoniale inscrise pe lista UNESCO.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *