Internship vs. job

strangere_de_mana

Programele de internship reprezinta pentru tanarul absolvent sau student o oportunitate de a intra in contact cu piata muncii si de a castiga, ceea ce se numeste, experienta profesionala in domeniul in care persoana activeaza. Un internship poate deveni un job full-time, in cele mai multe dintre cazuri, pentru candidatii care obtin rezultate bune si care dovedesc compatibilitate cu angajatorul pana la sfarsitul programului.

Ce este recomandat de facut pentru a-ti mari sansele de a transforma un internship intr-un job? Iata cateva sfaturi:

  1. Trateaza programul cu seriozitate si comporta-te ca un angajat veritabil. Lucreaza din greu, implica-te, fii mereu la curent cu noutatile si adopta o imbracaminte adecvata pentru jobul pe care ti-l doresti.
  2. Respecta orarul de munca. Niciodata, nu intarzia! Demonstreaza ca esti plin de entuziasm si ca vrei sa inveti si sa te dezvolti armonios.
  3. Fii proactiv. Fii mereu informat despre domeniul in care lucrezi si incearca sa gasesti de unul singur cheia problemelor. Sa fii proactiv inseamna ca atunci cand ai dus la bun sfarsit task-urile mai repede si iti ramane timp liber, sa ceri singur mai mult de lucru. Angajatorilor le plac internii proactivi si care sunt interesati de dezvoltarea lor continua.
  4. Adreseaza intrebari. Daca ai neclaritati, nu ezita sa pui intrebari. Este bine sa fii sigur ca ai inteles ceea ce trebuie sa faci, decat sa ai impresia ca ai rezolvat bine un task. Agenda sa o porti mereu cu tine in timpul sedintelor cu supervizorul tau sau oricand discutati despre sarcinile care trebuie indeplinite. Astfel nu vei pierde niciun detaliu, daca le vei nota atent.
  5. Solicita feedback. Feedback-ul  te ajuta sa afli cum iti poti imbunatati constant munca, ce faci bine si care sunt greselile pe care le efectuezi si cum le poti evita in viitor.
  6. Lasa o impresie buna despre tine. Angajatorii urmaresc persoanele optimiste care emana in preajma lor energie pozitiva. Fii prietenos, nu te plange de task-urile primite. Acest comportament va avea un impact pozitiv asupra colegilor ai si reprezinta o dovada ca vei vrea sa lucrezi alaturi de ei in continuare.
  7. Multumeste angajatorului la sfarsitul internship-ului. Pastreaza legatura cu colegii si coordonatorii. O relatie constanta cu angajatorii iti poate asigura pozitia respectiva

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *