Jocuri video de sute de milioane de dolari

Jocurile video au devenit o adevarata industrie in ziua de astazi. Nu e de mirare ca sunt desfasurate expozitii si adunari in fiecare an in privinta jocurilor video precum E3 (Electronic Entertainment Expo). Avand in vedere ca jocurile au inceput sa fie chiar mai mediatizate decat filmele nu ar trebui sa ne mire faptul ca acestea generaza costuri mai mari decat filmele de la Hollywood.

Call of Duty: Modern Warfare 2 – 220 milioane $

Call of Duty Modern Warfare 2 a fost cel de-al 6-lea joc din seria Call of Duty si a fost lansat de companiile Activision si Infiniti Ward. Desi jocul a costat doar 50 de milioane de dolari pentru dezovltare acesta a ajuns la un pret gigant datorita costurile legate de promovare si distributie.

Grand Theft Auto V – 265 milioane $

Estimarile in legatura cu costurile de dezvoltare pentru GTA V se estimeaza ca au ajuns pana la 265 de milioane de dolari. Jocul a inregistrat 7 recorduri mondiale Guinnes in anul 2013. Printre aceste gasim tiltlul de: Cel mai bine vandut joc video de actiune in 24 de ore, Cel mai bine vandut joc in 24 de ore de la lansare ( jocul a generat mai bine de 800 de milioane de dolari in doar prima zi de cand a fost lansat). Pe langa acestea este jocul care a ajuns cel mai rapid la veniturile de 1 miliard de dolari.

Destiny – 500 millioane $

Destiny este programat sa apara in toamna acestui ani, si in momentul de fata este cel mai scump joc video realizat. Acesta a generat costuri de aproximativ 500 de milioane de dolari. Pretul este insa sectionat. 140 de milioane de dolari au fost necesare pentru dezvoltarea acestora restul banilor find dedicati pentru actiunile de promovare si distributie.

Ca sa va faceti o idee in legatura cu acestea, cel mai scump film realizat pana in prezent este Piratii din Caraibe: At Worlds End care a generat costuri de 330 de milioane de dolari.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *