La ce varsta poatea poarea impotenta

In ziua de astazi, impotenta este un subiect foarte controversat deoarece foarte multi oameni folosesc termenul fara sa isi dea seama ce inseamna sau ce presupune acest lucru cu adevarat. Ei bine, impotenta nu este deloc un subiect amuzant asa cum il ocnsidera anumtie persoane din lipsa de maturitate ci este o boala care poate sa apara in cazul in carui barbat, indiferent de varsta.

Doresc sa subliniez faptul ca impotenta apare indiferent de varsta pentru ca foarte multa lume crede ca impotenta apare doar in cazul varstinicilor iar cand apare in cauzl unui tanar se considera o adevarate tragedie.

Asadar, impotenta poate sa apara in cazul persoanelor tinere dar si in cazul varstnicilor.

La barbati tineri, cauza cea mai frecventa este anxietatea – in special nervozitate privind sexul, frica unei sarcini sau utilizarea prezervativului.

Cauzele comune intalnite la aceasta grupa de varsta sunt: surmenajul, stresul, vina si doliu (disfunctia erectila apare adesea atunci cand un barbat vaduv incearca sa aiba o noua relatie sexuala). Cateva cazuri sunt cauzate si de diabet.

In acest grup de oameni, disfunctia erectila devine comuna cu inaintarea in varsta. Cu toate acestea, 70 la suta din toti barbatii cu varsta de 70 de ani sunt potenti sexual. Este clar acum ca intr-o proportie mare, problema se datoreaza ingustarii vaselor de sange care transporta sangele in penis.

Cercetarile, realizate in 2007, sugereaza ca, in unele cazul barbatilor mai in varsta, care au dificultati de erectie, pot exista, de asemenea, deteriorarea arterele din creier sau inima.

Disfunctia erectila este o manifestare a bolii vasculare la nivelul arterelor mici si poate da un avertisment la doi – trei ani inaintea unui atac de cord.

Acest lucru nu inseamna ca daca ai probleme de erectie, poti face un accident vascular cerebral. Dar, barbati mai in varsta cu disfunctie erectila ar trebui sa aiba grija si sa se protejeze impotriva accidentelor vasculare cerebrale si atacurile de cord – de exemplu, prin mentinerea tensiunii lor arteriale si a colesterolului la nivel nimim. De asemenea, ar trebui sa renunte la tigari, in cazul in care fumeaza.

Asadar, in orice moment simtiti ca aveti simptome ale impotentei trebuie sa apelati la un medic specialist. el este in masura sa va explice toate procesele si lucrurile de care aveti nevoie astfel incat sa scapati de aceatsa problema.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *