Lucruri care iti pot stimula creierul

Creierul este foarte important pentru ca el guverneaza activitatea noastra ca si oameni. Daca va doriti ca organismul  dvs. sa functioneze asa cum trebuie si daca va doriti sa aveti rezultate optime trebuie sa faceti diferite lucruri. Iata ce trebuie sa faci pentru ca organismul dvs. sa functioneze asa cum trebuie:

Daca dieta zilnica nu contine nutrientii necesari, va poate scadea puterea de concentrare. Daca mancati prea mult sau prea putin, puteti influenta agilitatea. O masa copioasa va poate face sa va simtiti obositi, in timp ce prea putine calorii pot avea ca rezultat crizele de foame. Incercati sa mentineti o dieta echilibrata, consumand o varietate de alimente sanatoase.

Daca vreti sa va imbunatatiti abilitatea de a va concentra, incepeti ziua cu un mic dejun ce consta intr-un suc de fructe 100% natural, o bagheta integrala cu somon si o ceasca de cafea. Pe langa o dieta echilibrata, medicii mai recomanda si sa:

•  Va odihniti suficient pe timpul noptii
•  Mentineti o hidratare optima a organismului, cu cel putin 2L de apa pe zi
•  Faceti exercitii fizice in mod constant, de cel putin 3 ori pe saptamana
•  Meditati de cate ori puteti pentru a va relaxa si pentru a va ajuta sa ganditi mai limpede

Poate parea un sfat banal, dar o cantitate optima de apa bauta zilnic, te ajuta sa-ti mentii sanatatea mentala. Fiecare celula a corpului are nevoie de apa pentru a functiona in mod corespunzator, iar lucrul acesta este valabil si in ceea ce priveste creierul. Pe masura ce inaintam in varsta avem tendinta sa bem mai putina apa deoarece senzatia de sete se diminueaza. Totusi, asta poate duce la deshidratare. Simptomele acesteia includ stari de confuzie, probleme de echilibru si pierderi de memorie.

Astfel, veti reusi sa aveti rezultate optime in ceea ce priveste sanatatea dvs si a organismul dvs. Incercati sa faceti lucrurile care ajuta si stimuleaza activitatea creierului.

 

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *