Lucruri ciudate din jurul lumii

Pamantul este plin de oameni care mai de care mai neobisnuiti si noi ca oameni ajungem sa creeam multe sitatii ce initia par a fi de necrezut dar sunt foarte adevarate.

In anul 1986 doi oameni au murit din cazua a 1.5 milioane de baloane. Povestea suna destul de tragic, dar cum ar fi putut atatea baloane sa ucida doua persoane? In cadrul unui eveniment caritabil din Cleveland, Ohio doi oameni si-au pierdut viata. Baloonfest 1986, asa cum era numit evenimentul a marcat un record mondial in privinta numarului de baloane care au fost lansate in orase.

Din pacate, baloanele s-au inaltat in aer dupa care au ajuns inapoi in oras. Acesta au cazut in caul Erie, pe aeroport si in alte zone din oras cauzand foarte multe probleme. In mod tragic insa, baloanele au impiedicat Garda de coasta a Statelor Unite sa mearga in cautarea a doi oameni pierduti in mare. Acestia fiind gasiti innecati mai tarziu. Organizatorii evenimentului si orasul a fost pus in situatia de da socoteaza in cadre juridice pentru aceste probleme, probleme ce au generat costuri de milioane de dolari.

Un alt fapt destul de importat si greu de crezut, este acela ca heroina era folosita in trecut pentru a trata tusele copiilor. Bayer, o companie germana farmaceutica, comercializa in anii 1890 heroina ca pe un tratament impotriva tuselor si durerilor. Ceea ce este socant este ca heroina a fost folosita pana in anul 1912 de copii, pana cand au inceput sa apara rapoarte care dovedeau ca substanta este una periculoasa.

In anul 1914, heroina a fost interzisa si a fost valabila doar pe baza unei retete in Statele Unite ale Americii. Mai tarziu in 1924 substanta a fost interzisa in totalitate. Aceasta nu era singura substanta interzisa din zilele noastre care a fost folosita in tratarea bolilor si conditiilor umane in trecut, dar heroina este considerata ca fiind una din cele mai periculoase.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *