Minime reguli de alimentatie sanatoasa – fructele goji sunt de preferat

Ne dorim cu totii sa avem parte de o alimentatie sanatoasa si in egala masura de o viata la fel. Ne dorim sa nu avem parte de boli. Si cu toate acestea nu invatam reguli de minima necesitate in ale sanatatii. Spre exemplu alimentatia este necesara in fiecare zi insa nu numai pentru a bifa asta.

Iata ce ar trebui sa ai in vedere pentru o alimentatie sanatoasa:

  1. Combina alimentele intr-un mod echilibrat. Daca vei opta pentru un desert 100% dulce parca ti se face rau. Asa ca mai bine faci o combinatie fresh, nu-i asa? Exact asta se intampla si cand vine vorba de alimente. Orice portie de carne trebuie sa aiba parte si de o portie de legume, o salata, sub orice forma.
  2. Consuma cat mai multe fructe si legume. Si aici se incadreaza si acele fructe goji, fructe exotice de orice fel. Continutul lro nutritiv este de natura sa te ajute sa te mentii in forma si atat in interior cat si la exterior diferenta se vede. Consuma astfel de produse in fiecare zi, fara exceptie.
  3. Stiai ca pana si emotiile sunt importante pe parcursul unei mese? Asta pentru ca iti influenteaza modul in care functioneaza intreg organismul, de unde si nevoia de a te simti bine chiar si dupa ce ai terminat masa. Sa stii ca sistemul tau digestiv iti va arata fata mai putin placuta daca nu ii faci pe plac.
  4. Consuma apa insa nu exagerat de multa in timpul mesei. Se considera ideal sa consumam intre 6 si 8 pahare de apa de-a lungul unei zile. Daca vei exagera cu un astfel de consum in timpul mesei vei dizvola si enzimele necesare pentru a descompune manacarea. Asta duce in cele din urma la o ingreunare de digestie, deloc placuta mai ales ca se poate manifesta in diverse forme.
  5. De asemenea important pentru digestie este si modul in care se desfasoara timpul de masa. Aloca suficient timp cat sa mesteci totul pentru ca de altfel iti pui singur piedici.

Desigur, la asta se adauga si ceea ce tine de orele potrivite pentru a manca, de citirea corecta a etichetelor pentru a selecta cele mai bune si prielnice produse de consum. Nu in cele din urma tine cont de alternari ale momentelor de detoxifiere cu cele de echilibru si nu de abundenta in ale consumului de alimente de orice fel.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *