Mituri despre depresie

Uneori depresia poate aparea atunci cand nu te astepti . Oricine poate fi trist de cateva ori in viata asta din cauza problemelor, oricine poate suferi dezamagiri profunderea sau pierderea unor persoane dragi. Dar daca suferinta este continua si tot mai profunda putem vorbi despre o depresie. Si in cazul depresiei exista cateva mituri care circula printre oameni si pe care ar trebui sa le stim.

Se spune ca depresia nu este o boala reala. Care este de fapt adevarul? Este o boala pentru ca ne afecteaza gandurile, emotiile dar si corpul. Cei care se confrunta cu acesta prezinta un nivel mai ridicat de hormoni de stres, iar creierul prezinta o scadere a activitatii in anumite zone cerebrale.

Un alt mit celebru este si acela ca depresia trece de la sine. Pentru unii da mai ales daca nu se confrunta cu o depresie severa.  La unele persoane depresia poate dura si ani de zile. Este recomandat un tratament specializat si nu asteptarea indelungata.

Un alt mit care circula in randul oamenilor este acela ca doar femeile sufera de depresie. Total gresit ! Intradevar femeiele se confrunta mai des cu aceasta afectiune dar si barbatii sunt afectati. Un studiu arata ca barbatii au rata mai mare a tentativelor de suicid asa ca pentru ei ar fi esential sa ceara ajutorul daca se confrunta cu aceasta problema.

Se spune ca depresia nu este diferita de starea de tristete sau melancolie. Da de unde? Este o diferenta imensa intre depresie si starea de tristete. Depresia poate dura ani de zile pe cand o stare de tristete poate dura cateva zile cel mult . De la o stare de tristete nu ajungi sa te sinucizi pe cand din cauza unei depresii nu este exclus. Exista numeroase cazuri in care oamenii s-au sinucis din cauza depresiei in care erau cufundati.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *