Nasa anunta zboruri in spatiu

spaceshiptwo

Turismul din ziua de astazi pare sa nu cunoasca limite.  Asadar stiinta si turismul au dat mana saptamana trecut si au cazut deacord sa realizeze un proiect prin care NASA (North American Space Agency) va trimite 12 persoane la bordul navei lor SpaceShipTwo. Aeronava va fi realizata in colaborare cu cei de la Virgin Galactic. Prin acest proiect se va ajunge la o serie de descoperiri care vor folosi guvernului american, in studiile academice si pentru o serie de cercetatori privati printr-o serie de experimente in privinta microgravitatii. Acesta ar fi primul zbor comercial in spatiu realizat de o astfel de nava.

Virgin Galactic este o companie cunoscuta in general pentru programarea turistilor in calatorii exocitce, dar in acest caz cuvantul exotic este dus la o alta scala. Pretul pentru o astfel de excursie in spatiu va ajunge la cifra de 250 000$ US. Pe langa turistii exotici, SpaceShipTwo este de asemenea proiectat in asa fel pentru a duce la bord echipamente stiitifice care sa ajute in procesul de cercetare. In cadrul unui astfel de zbor, care pe contract ar valora aproximativ 3.5 milioane de dolari US, mai bine de 590 de kg de echipament stiintific va fi la bordul aeronabei.  Misiunea NASA va fi condusa de NASA Flight Opportunities Program si va conduce cercetarile in materie de microgravitatie pentru a incuraja industriile in domeniul spatiului cosmic.

Scopul acestui zbor este acela de a testa noi experimente intr-un mediu fara fortele gravitationale, lucru ce se va intampla pe perioada zborului suborbital. In functie de traiectorie aceasta perioada de microgravitatie va dura aproximativ 6 minute. Nu pare mult insa este suficient timp pentru a colecta date improtate care sa determine daca proiectul este unul care isi merita investitia sau daca este mult pre scump pentru a se continua. Daca proiectul se va dovedi fezabil probabil ca se va trece la pasul urmator si anume trimiterea oamenilor pe Statia Spatiala Internationala.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *