Noul Mclaren P1

In momentul in care cei de la Mclaren au prezentat modelul P1 pentru prima data in cadrul salonului auto de la Paris si mai apoi de la Geneva, acestia au crezut ca vor fi umbriti de modelel mai noi aparaut de la competitorii italieni, Ferrari si Lamborghini.Vorbim aici de modelele LaFerrari respectiv de Veneno. Ambii competitori avand un desing mult mai strident care ar fi trebuit sa atraga mai mult interes si mai multe priviri.

Cei de la McLaren s-au axat mai mult pe partea tehnica si pe performante decat pe modul in care arata masina. Sa nu ne intelegeti gresit, P1 arata absolut fabulos insa nu este o masina care sa atraga atentia de pretutindeni printr-un design iesit din comun. Acesta are un design mult mai elegant si mai putin strident.

Ca tot vorbeam de partea tehnica pe care s-au axat cei de la Mclaren, sasiul si motorul au aceleasi specificatii de baza care erau incorporate si in modelul precendent, 12C. Chiar si asa diferenta intre cele doua masini este ca de la cer la pamant. Noul model P1 poate ca nu este la fel de strident si de atractiv precum competitorii sai, dar in departamentul performantelor acesta este unul care ii lasa cu gura cascata.

Motorul de 3.8 litri lucreaza in tandem cu un motor electric. Gandul ca masina este acum adevarat hibrid, te poate lasa cu impresia ca va fi una destul de inceata, nici vorba, combinatia ii da masinii o putere totala care ajunge pana la 903 cai putere. Incredibil daca stai si te gandesti ca Bugatti Veyron este o masina cu un motor de 16.4 litri si produce 1001 cai. Se pare ca inginerii de la McLaren nu au stat deloc pe coate si au muncit din greu pentru a pune totul la punct. Viteza maxima este de 349 de km/h si vi acceleratia de la 0 la 300 are loc in doar 16.5 secunde.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *