Noul Opel Corsa

Avand in vedere ca ultimul model Opel Corsa a fost lansat acum 9 ani, este de inteles ca acesta ar fi trebuit sa fie reinnoit. Noul model vine sa concureze cu masini mult mai tinere. Acestea sun Ford Fiesta, Renault Clio si Volkswagen Polo. Asadar dupa o asteptatre destul de indelungata noul Opel Corsa a ajuns la cea de a cincea generatie a sa.

 Noua masina, pare a fi in totalitate nou, nefiind utilizate elemente care au fost folosite in productia modelului precedent. Totul de la motoare pana la sasiu este nou si promite sa ofere o masina mai eficienta si mai placuta la condus.

Ca in cazul oricarei masini, motorul este cheia succesului, si acest nou Opel vine cu gama destul de variata de optiuni din care poti alege. Avand in vedere trendul mondial al motoarelor din ce in ce mai mici, noul Corsa vine cu un motor de baza de 1 litru cu un turbo care dezvolta 90 de cai putere sau 115 in functie de vrianta aleasa. Ambele motoare dezvolta 170 de Nm de cuplu dezvoltati la doar 1800 de roatii de minut ce iti vor da un sentiment de placut, mai ales in momentele in care te strecori prin traficul aglomerat din oras.

Motorul este unul care are doar 3 cilitri, motiv pentru care Opel l-au achipat cu un sistem de echilibrare intrucat numarul impar de cilindri provoca vibratii foarte puternice ale motorului.

Pe langa varianta de 1 litru, masina vine si cu motorizare de 1.4 litri de 100 de cai putere si un cuplu de 200 Nm. Dupa cum bine stim motoarele diesel sunt foarte cautate in Europa, de aceea masina vine si cu o motorizare diesel de 13. litri CDTI care produce 95 de cai.

In privinta cutiei de viteze, aceasta poate fi una manuala sau automota in sase trepte. Ramae de vazut cum aceasta nou masina Opel se va descurca pe strazile din Europa si daca este un competitor serios pentru Ford si Renault.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *