Nvidia Titan Z – Bestia de 3000$

nvidiatitanz

A durat ceva mai mult decat ne-am asteptat, dar topul de gama al celor de la Nvidia a sosit intr-un final. Placa video este numita GeForce Titan Z.

Titan Z tinteste sa dubleze performanta atinsa de procesorul grafic Titan Black de anul trecut. Titan Z combina doua placi grafice in una singura. Astfel aceasta ajunge sa detina un numar dublu de nuclee CUDA (5760), de unitati de texturi (480) si de output-uri de randare care sunt in numar de 96. De asemenea si memoria video este dublata, placa avand la dispozitie 12 GB de memorie si o latime de banda care atinge cifra de 672 GB pe secunda.

Ce poti face cu aceasta putere suplimentara ? Simplu, cei de la Nvidia spun ca placa video va putea randa imagini si pe cel mai sofisticat sistem de multi-monitoare la rezolutie 4k. Nvidia a afirmat ca doar 3 astfel de placi video pot alimenta proiectul Google prin care acestia incearca sa simuleze procesul creierului uman.

Daca iti doresti aceasta placa in sistemul tau, vei avea nevoie de o serie prerechizite. Un connector cu 8 pini de la sursa, sursa capabila sa puna la dispozitie 375W doar pentru a alimenta monstrul. Placa video are iesiri DVI-I, DVD-D, DisplayPort si HDMI. Vei avea nevoie si de buzunare destul de adanci, deoarece Nvidia a afirmat ca placa va avea acelasi pret care l-au anuntat initial, mai exact 3000 $. Astfel placa video ar fi cea mai scumpa de acest fel.

Daca nu ai un buget atat de mare pentru un upgrade la placa video, ai putea lua in considerare alternativa celor de la AMD, cu al lor Radeon R9 295 X2. Placa are doar 8 GB de memoria RAM dar vine cu un sistem de racire cu apa si la jumatate din pretul lui Titan Z. Placa video de la AMD face parte in prezent din sisteme de top precum Origin, CyberPowerPC sau Digital Storm.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *