Orasele color ale lumii

orase

Insula Burano din Italia este mai exact venetiana si cunoscuta in mare pentru doua lucruri-pentru dantelarie si pentru casele sale foarte colorate care se afla de-a lungul canalelor si strazilor. Imagineaza-ti navigand printre aceste barci. Nu-i asa ca este amuzant si foarte placut? Sa te uiti in stanga si in dreapta si sa vezi numai cladiri frumoase si culori una si una? Oricum, exista un protocol  mentinut de catre guvern care este urmat inainte ca oricine sa se apuce sa isi vopseasca casa in alte culori. Aceste persoane ar trebui sa trimita o cerere expres catre autoritati, care in schimb vor pune la dispozitie o anumita culoare din gama disponibila de culori. Nici nu ai cum sa nu obtii o casa colorata daca traiesti aici.

Una dintre cele mai apreciate si populare atractii din Argentina, La Boca este un cartier din Buenos Aires. Acesta este cunoscut pentru strazile sale vibrante si pentru culorile puternice ale caselor. Este ca si cum ai nimeri intr-un parc de joaca pentru copii. Acest cartier a fost construit folosindu-se de resturi de materiale de la un santier naval din apropiere impreuna cu vopselurile ramase nefolosite. In cele din urma, aceasta munca a dus la o opera desavarsita..si colorata. Aceasta arta stradala in sine si casele colorate sunt de gasit de-a lungul a tot orasului Buenos Aires de asemenea.

Localizat in statul vestic Rajasthan din India, Orasul Albastru Jodhpur este o destinatie turistica foate populara, constand in mai multe temple, fortarete,o cultura bogata si binenteles dune de nisip si un desert care este foarte aproape de oras. Se numste Orasul Albastru datorita caselor albastrii care inconjoara faimoasa Fortareata Mehrangarh. Se spune ca trendul a fost initiat de catre nobilitate care si-a vopsit in totalitate casele intr-un albastru regal astfel incat sa se poata deosebi de cele ale oamenilor obisnuiti.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *